master designer
foto-Patrick Norguet

Patrick Norguet

De Franse ontwerper Patrick Norguet, die dicht bij de modewereld staat door zijn samenwerking met Louis Vuitton, Lanvin, Guerlain en Christian Dior, voltooit zijn persoonlijke vorming bij de EDSI waar hij een unieke aanpak ontplooit op basis van eclecticisme en een grondige kennis van materialen en productieprocessen. In 2000 opende hij zijn eigen ontwerpbureau.

Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met industrie- en interieurontwerp, wijdt hij zich aan tentoonstellingen voor Van Cleef en Renault. Bekroond als “Designer van het Jaar” in 2005, behoort Norguet tot die generatie die de “French touch” bekend maakte op het internationale toneel. Met zijn ontwerpen interpreteert hij perfect Cappellini’s theorie van unie tussen mode en design, het combineren van de sterke punten uit beide sectoren, werken aan innovatie maar het behouden van de grootste eenvoud.

Designer Patrick Norguet
Een van de meest gerespecteerde Franse ontwerpers van vandaag

I enjoy designing objects and singular universes.

Voor merken zoals Lancel, Cappellini, Poltrona Frau, Flaminia, Frighetto, Molteni & Co, Gebrüder Thonet Vienna, Maxdesign, Modus, Artifort en Bernhardt werkt hij het liefst rond emoties en intuïtie en het vinden van alternatieven op alledaagse objecten. Sommige van zijn werken zijn opgenomen in de permanente collecties van gerenommeerde musea, zoals het Museum of Modern Art in New York.