master designer
foto-Tom Dixon

Tom Dixon

Tom Dixon vestigde zich in 1979 als freelance graficus en is sinds 1983 zelfstandig designer. Zijn vroege werk bestond uit bizarre objecten die gemaakt werden van gerecycleerd materiaal. Vandaag zijn zijn ontwerpen sensueler geworden.

Hij refereert altijd aan de natuur, zowel wat vorm als materialen betreft en gebruikt nog steeds stro, vlechtwerk en ijzer. Dixon streeft ernaar om het wordingsproces van een meubel in dat meubel te vervatten en wil m.a.w. in het eindproduct laten zien hoe het precies gemaakt is.

Designer Tom Dixon
Een veelgeprezen ontwerper

I design for longevity, and I want something to be anti-fashion.

Dixon houdt zich vandaag bezig met het vervaardigen van unieke meubelstukken en werkt samen met Cappellini aan een ‘International Interiors Collection’. Zijn werk is tentoongesteld over heel de wereld en sommige van zijn werken zijn opgenomen in permanente collecties o.m. in het Centre Pompidou in Parijs.


Realisatie: een thuis inrichten doe je niet alleen
Deze klanten wonen in een moderne villa met een strak zwart-wit interieur, voorzien van accenten in hout. De gedroomde omgeving om design meubelen van de meesters in te plaatsen dus.