master designer
foto-Vico Magistretti

Vico Magistretti

‘Men moet een Robinson Crusoe zijn en dingen uitvinden die men echt nodig heeft’, zo meent Magistretti, geboren en getogen Milanees.

Hij studeerde in 1945 af als architect in Milaan en had er zijn eigen studio. Magistretti werd als designer bekend met zijn vele lampen en zijn kunststof stoelen, vandaag nog steeds geproduceerd door gerennomeerde firma’s als Artemide en Cassina. Een aantal van zijn ontwerpen worden tentoon gesteld in het New Yorkse Museum of Modern Art, waaronder de sofa Maralunga, ontworpen in 1973 .

Door het overlijden van Vico Magistretti verliest het Italiaanse design een van zijn voorvechters. Veel van zijn ontwerpen behoren tot de designklassiekers. Magistretti wordt omschreven als “de architect van de simpele dingen”.

Designer Vico Magistretti
de architect van de simpele dingen

Design also means looking at everyday objects with a curious eye.

Door het overlijden van Vico Magistretti verliest het Italiaanse design een van zijn voorvechters. Veel van zijn ontwerpen behoren tot de designklassiekers. Magistretti wordt omschreven als "de architect van de simpele dingen".

Onze highlights van Milaan 2018

De meubelbeurs in Milaan, de grootste ter wereld, is de ideale plek om nieuwe trends en producten op te pikken. Ontdek hier de hoogtepunten van het Master team, waarvan je er ongetwijfeld binnenkort ook in onze showroom gaat vinden. Nieuwe boekenrekken van Cassina en DePadova De showroom van Cassina werd speciaal voor deze beurs opnieuw ingericht. Eyecatchers hier waren de diepere versie van de klassieke Maralunga fauteuil in cognackleur, een