In het Design museum Gent is de expo ‘Een meubel is ook een huis’ geopend. Vijf in Gent afgestudeerde architecten vertellen hoe zij kijken naar interieurvormgeving en meubelontwerp.

In 1974 studeerden in Gent Marie-José Van Hee, het koppel Paul Robbrecht en Hilde Daem, Christian Kieckens en Marc Dubois af van het Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas. Hierna zouden ze de plannen tekenen voor onder meer het Brugse Concertgebouw, de Gentse Markthal en het Antwerpse park aan het Steen. Hun werk en erfenis blijken vandaag van groot belang voor de ontwikkeling van een Vlaamse architectuurcultuur. In de nieuwe expo ‘Een meubel is ook een huis’ in het Design museum Gent wordt hun visie over interieur en het ontwerpen van meubelen onderzocht. Daarnaast hebben ze alle vijf een stuk uit de collectie van het design museum gekozen.

Nog vanaf vrijdag 8 juli is in het Design museum Gent een vernieuwde presentatie te zien van de Alonso International Glass Collection. Daarin ligt de klemtoon op de glasproductie van de Luikse Cristalleries de Val Saint-Lambert. Tegelijk tonen Claire Warnier en Dries Verbruggen van de Antwerpse studio Unfold hun samengestelde objecten van geblazen glas en 3D-geprint keramiek. De expo ‘Een meubel is ook een huis’ loopt nog tot zondag 23 oktober 2016. Meer info via de website van Design museum Gent.