Er zijn heel wat nieuwigheden van het Italiaanse Molteni binnen in onze showroom! Altijd een spannende ontdekkingstocht. Maar ook elk meubel neemt je mee naar onverwachte bestemmingen…

Trevi door Matteo Nunziati

Nunziati liet zich inspireren door barokkunst voor deze set ronde salontafeltjes. En welk beter voorbeeld van weelderige barok is er te bedenken dat de prachtige Trevifonteinen, de bekendste van Rome? De gedraaide bladen doen denken aan een kledingstuk dat omhoog geblazen wordt door de wind, een effect dat ook schilders en beeldhouwers in de zeventiende eeuw graag gebruikten.

Paul en Quinten door Vincent Van Duysen

Van Duysen werd geboren in Lokeren, volgde les in Gent en woont in Antwerpen. Als creatief directeur van Molteni drukt hij ook zijn verfijnde stempel op een deel van de nieuwe collectie. Paul is een strakke en comfortabele sofa, een krachtig voorbeeld van de expressieve rationaliteit van zijn ontwerper. Quiten is een perfect geproportioneerd kastje dat lijnen en volumes harmonieus met elkaar verenigt.

D.154.2 door Gio Ponte

Ponte reisde door Latijns Amerika aan het begin van de jaren vijftig. Deze fauteuil ontwierp hij voor een van zijn meest dierbare projecten, de villa van Anala en Armando Planchart in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. In 2016 won deze ‘liefdessofa’, die nog het meest weg heeft van een gezellige schelp, de prestigiezue Wallpaper Design Award.

Bekijk deze meubels hieronder of ontdek nog meer klassiekers van Molteni in onze webshop.