Op 9 en 10 september kan je in het groene Hageland terecht voor HORST, een uniek festival waar kunst en muziek samenkomen tot een harmonieus geheel. De naam van het festival verwijst naar de locatie: het 15de eeuwse Kasteel van Horst, omgeven door water en bossen te midden van de Hagelandse heuvels. Tijdens het festivalweekend zullen elektronische muziek en visuele kunst hier de scepter zwaaien.

Experimentele visuele kunst door Gijs Van Vaerenbergh

Al voor het derde jaar wordt de kunst tijdens HORST verzorgd door het duo Gijs Van Vaerenbergh. Zij spraken verschillende artiesten aan met de vraag iets te ontwerpen specifiek voor het festival. Het resultaat is een gevarieerde kunstverzameling die de relatie aftast tussen de omgeving en de bezoekers van het event.

De kunstwerken worden tijdens het festival geëxposeerd en begeleid door lezingen en rondleidingen van de artiesten zelf. Na het festival kan je de expositie ook nog gratis bezoeken tot 9 oktober.

De artiesten die meewerkten aan de kunst op HORST zijn Luc Deleu, Pieterjan Ginckels, Filip Dujardin, Anne Dessing, Adrien Tirtiaux en Elise Eeraerts. Meer ontdekken over HORST arts and music? Bezoek dan de website op www.horstartsandmusic.com. Als voorsmaakje kan je alvast de aftermovie van vorig jaar bekijken:

 

HORST Arts & Music Festival 2015 - Highlights from ONKRUID on Vimeo.