Het Duitse COR doet haar Latijnse naam eer aan. Het laat haar hart zien in tijden die voor iedereen moeilijk zijn. Hun nieuwste meubels komen volledig tot hun recht in zowel grote als kleine ruimtes. “Neem dus plaats en verander je zitgewoontes.”

In dit vreemde jaar 2020 introduceerde COR kleinere formaten in enkele van haar beroemdste meubelfamilies. “Maar de productie-inzet is bijna hetzelfde als voor de grotere modellen, ze zijn niet gewoon proportioneel verkleind”, legt COR-oprichter en -eigenaar Leo Lübke uit. “Ze hebben dus net dezelfde esthetiek, hetzelfde comfort, dezelfde hoge kwaliteit.” Een goed voorbeeld zijn de nieuwe sofa’s van Pilotis. In dezelfde familie kwam er een relaxstoel bij.

COR beseft dat niemand, op enkele uitzonderingen na, beschikt over de ruimte die hij of zij wel zou willen. Het bedrijf moedigt haar klanten dan ook om mobiele eilanden in plaats van continenten te maken. Als je niet breed kunt gaan, ga dan hoog. Plaats bijvoorbeeld enkele van de gloednieuwe, prachtig gestoffeerde Drop barkrukken aan je keukentoog. Zo komt de gezellige sfeer vanzelf.

Met de nieuwe Drop bankjes creëer je kleine, individuele comfortzones in je interieur. Je hal is niet langer een passageruimte. Met de toevoeging van één meubel maak je er een plaats van om even tot rust te komen. In de slaapkamer kan het dan weer dienen om je accessoires even opzij te leggen. Sowieso zijn ze in elke ruimte een natuurlijke eyecatcher.

In de Conseta-sofafamilie introduceerde COR een nieuwe vierkante lounger en nieuwe, dunne armsteunen. Ze maken deze modulaire designklassieker nog breder inzetbaar. Je kunt de Conseta live ontdekken in onze showroom, net zoals de Cordia Lounge Chair, de eerste en gezelligste loungezetel van COR.

Bekijk hier onze showroommodellen van Cor

Laat je verder inspireren


Realisatie: pied à terre à la plage
Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair


Realisatie: keramiek, kunst en klassiekers
Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne


Linteloo in quotes: “Onze sofa’s zijn om op te leven”
Meer dan 25 jaar geleden richtte Jan Te Lintelo zijn eigen merk op. Vandaag brengt Linteloo ontwerpen van grote namen zoals Paola Navona en Piet Boon op de markt. Te Lintelo neemt nooit een blad voor

outdoor furniture

Zo breng je lange zomeravonden buiten in stijl door
Je tuin en terras zijn een rechtstreeks ticket naar dat heerlijke vakantiegevoel. We verzamelden alles voor die zalige zomeravonden en goten het in een handig boodschappenlijstje.