Achter het iconische gebouw van Master Meubel worden momenteel een nieuw magazijn en atelierruimtes gebouwd. Op die manier kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. We tonen je de werkzaamheden en de veranderingen in de nieuwbouw.

De nieuwbouw achteraan meet een kleine 1000 vierkante meter en omvat onder meer drie loskades voor vrachtwagens, atelierruimtes voor de schrijnwerkerij, de stoffeerderij en de raamdecoratie en een schakelvolume met een lift. Het Turnhoutse bureau Architects in Motion (AIM) zorgde ervoor dat de architectuur van het nieuwe magazijn perfect aansluit bij die van onze bestaande showroom. Die werd eind jaren zestig ontworpen door Lou Jansen en Rudi Schiltz en is een van de uithangborden van de Turnhoutse School.

Historische samenwerking

Dankzij de nieuwbouw komen de kantoren, de showroom, de ateliers en het magazijn van Master Meubel allemaal samen op één locatie. Op die manier verbeteren we onze dienstverlening voor de klanten nog verder. Daarnaast wordt de slaapkamerafdeling van de toonzaal uitgebreid. De nieuwbouw wordt in september in gebruik genomen. Vanaf dan kunnen producten weer bij Master Meubel opgehaald worden.

De samenwerking tussen Master Meubel en AIM mag letterlijk historisch genoemd worden. Frans Vermeeren richtte in 1976 Meubelambacht op en kocht in 1985 Meubelen Sint-Antonius over van oprichter Luc Hendrickx. Diens weduwe hertrouwde met architect Carli Vanhout. Zijn zoon Luc is oprichter en medezaakvoerder van AIM.

“Het blijft allemaal binnen dezelfde familie, het verhaal klopt helemaal voor ons”, zegt Goele Vermeeren, zaakvoerder van Master Meubel. “Met deze verbouwing vernieuwen we de linken uit het verleden. Onze toonzaal is een iconisch gebouw waar vroeger architecten verzamelden. Met ons nieuwe team en ons nieuw concept willen we daar graag terug naartoe gaan.”

Bekijk hier een time-lapse van onze nieuwbouw

Pre-sale weekend: scherpe prijzen, luxetickets en nieuwbouw

Master Meubel blikt al vooruit naar de zomersolden tijdens het pre-sale weekend van 22 en 23 juni. Je krijgt er de eerste keuze uit showroommodellen, maakt kans op luxetickets en ontdekt in avant-première onze nieuwbouw.