over ons

Master Meubel
Waarom u echt moet langskomen?

Master Meubel toont niet alleen een exclusieve en uiterst volledige collectie designmerken en meubelstukken, maar gaat ook voor een heel eigen kijk op de collecties. We zoeken altijd naar eigen, uitgesproken combinaties, en tonen de meubels meestal in andere uitvoeringen. Master Meubel heeft een eigen team van tien interieurarchitecten die dagelijks in dialoog gaan met elkaar over zowel de presentaties in de zaak als over advies naar de klanten toe, zo krijgt u steeds meer waarde en advies voor uw investering.

Wij zijn rotsvast overtuigd van de kwaliteit van het design en de productie van elk stuk dat we hier tonen en we weten ook dat de klant voor dit product veeleisend is en persoonlijke wensen projecteert op zijn favoriete meubels. Daarom hebben we een uitgebreide serviceverlening opgezet, met een eigen meubelmakerij, een spuiterij, stoffeerderij tot en met een atelier voor raamdecoratie. De groep stelt 45 mensen te werk die allen de best mogelijke dienstverlening nastreven.

Partner voor interieurinrichting, in een parel van de Turnhoutse School

.
Er is een uitgebreide collectie maatwerk van de hand van de eigen designers, en op vraag is alles mogelijk.

Master Meubel overstijgt het begrip ‘meubelwinkel’ in alle opzichten. Hier omarmt een exclusief en architecturaal historisch waardevol gebouw een uitgelezen selectie van alle wereldvermaarde designmerken. Professionals uit de meubelbranche spreken zelfs respectvol over een Europees unicum. Master Meubel opende de deuren in 1985 en werd geboren vanuit de ervaring van een familiezaak. Er werd toen gekozen voor een resoluut verschillend concept, namelijk enkel exclusief kwalitatief designmeubilair uit alle windstreken, gedragen door een bijzondere omgeving en een diepgewortelde passie voor design en esthetiek bij alle betrokkenen.

Het gebouw met grote glasvlakken dat het daglicht diep naar binnen laat doordringen, dateert uit 1968 en is een unieke vertegenwoordiging van de ‘Turnhoutse School’, die binnen het laatmodernisme een heel eigen vormgeving ontwikkelde. Geïnteresseerden aan de architectuur van het gebouw kunnen meer ontdekken in een fraai gedocumenteerde hoek. ‘Design’ is het DNA van Master Meubel en dat spreekt verder uit een prachtig ingericht plateau op de verdieping, waar alle grootmeesters – de ‘Masters’ – van het hedendaags design worden voorgesteld aan de hand van hun bekendste meubelstukken. Op de “Master Gallery”
worden regelmatig rondleidingen en cursussen georganiseerd waar het belang van de authenticiteit van elk ontwerp extra wordt benadrukt.

Binnenkijken bij een binnenhuisarchitect

Filip Vermissen en zijn gezin leven in een beschermde woning uit 1966 die werd ontworpen door Lou Jansen. Het gebouw herstelde de binnenhuisarchitect zoveel mogelijk in originele staat, in het interieur bracht hij de de 21e eeuw binnen. [siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget] Als groot fan van de Turnhoutse School, de modernistische architectuurstroming waarvan de Master Meubel showroom een mooi