Een interieur inrichten betekent voor Master Meubel een echte wisselwerking tussen onze interieurarchitecten en onze klanten. Dit koppel kwam via hun ouders en architectenbureau AIM bij ons terecht voor hun eetkamer en salon.

Master interieurarchitect Glenn legde het eerste contact met deze klanten in onze showroom. “De ouders van mevrouw waren al jaren klant bij ons”, vertelt Glenn. “Ze hebben recent een huis vlakbij verbouwd. Het koppel klopte bij ons aan voor de inrichting van de eetkamer en het salon. Bij dat eerste gesprek, in het gezelschap van hun architect, was er onmiddellijk een klik.”

Tijdens een wandeling door de toonzaal leerde Glenn de smaak van de klanten kennen. “Op basis daarvan heb ik een 3D-inrichting voor de inrichtingen gemaakt. Die is nog een aantal keer besproken, met de klanten in de showroom en tijdens werfvergaderingen met de mensen van Architects in Motion, het Turnhouts bureau dat ook onze nieuwbouw tekende.”

Functionele eetkamer

In de eetkamer werd gekozen voor de Arco Spazio tafel in donker eik, een ontwerp van Willem van Ast. Ze wordt vergezeld door Gubi Beetle Chairs, waarvan de elegante vormgeving geïnspireerd werd door insecten. “De klanten waren verliefd geworden op een Glo luster van Penta”, vertelt Glenn. “Ondertussen staan er ook producten van dat Italiaanse merk in onze showroom.” De eetkamer werd afgewerkt met twee beige poefen van Poliform en een Jan console van Molteni.

+

Groen salon

De basiselementen in deze zitruimte, de Flexform Soft Dream sofa en het Class tapijt van JOV, zijn zacht getint en dus neutraal. “Dat hebben we doorbroken door de groene tinten uit de tuin naar binnen te trekken”, legt Glenn uit. “De twee eerder retro Maxalto Febo fauteuils en de turqouise Cassina P22 grand fauteuil zijn daar goede voorbeelden van.” De leeslamp is de Topoled van het Zwitserse Baltensweiler, de salontafels komen uit de Fly-collectie van Flexform. In de hal tenslotte worden bezoekers verwelkomd door een van de Climbers van Gutzz.

+
+

Bekijk hier de volledige reportage

Vind hier meer inspiratie


Ontdek de nieuwe Master slaapstudio
Tijdens het opendeurweekend van 16 en 17 november kun je een exclusieve blik werpen in onze nieuwe ateliers en magazijnen. Vlak in de buurt vind je de uitgebreide slaapstudio, met bedden en matrassen


Drie tips voor een gezellige thuis
Het slechte nieuws: de winter komt er aan. Het goede nieuws: de winter komt er aan! Niets gezelliger dan tijdens de kortste dagen van het jaar thuis te cocoonen. Master geeft je drie handige tips


2020, een nieuwe start voor Master Meubel
2019 was zonder twijfel een van de drukste jaren uit de meer dan dertig jaar lange geschiedenis van Master Meubel. Nu we met het nieuwe jaar ook een nieuwe start maken, blikken we terug en vooruit.


Voorzorgsmaatregelen Covid-19
De regering heeft voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In het belang van jullie en onze gezondheid volgt ook Master Meubel die op. Dat betekent onder