De eigenaars van dit huis wilden de grootsheid en wijdsheid van de natuur binnentrekken in hun woning. Om dat niet te verstoren, was een keuze van de juiste meubels dan ook erg belangrijk.

De hoge plafonds en hoge vensters zorgen voor veel licht en een maximaal ruimtegevoel in deze woning. De gietvloer creëert eenheid en contrasteert mooi met de warme en huiselijke sfeer die de houten wanden in gerookte eik oproepen. Voor de interieurinrichting werkte Master interieurarchitecte Isabelle samen met het Antwerpse interieurarchitectuurbureau studio8.

In de kamer met haard achteraan werd gekozen voor een Cassina Moov sofa. Het lichte en luchtige ontwerp van Piero Lissoni verzekert een maximale transparantie naar en een prachtig uitzicht op de achterliggende velden en de groene natuur.

+
+

In de nabijgelegen televisiehoek, die gescheiden is van de ruimte door een houten wand en een lager plafond, werd daarentegen geopteerd voor de ruimtevullende Linteloo Hamptons. De comfortabele kussens zorgen voor extra gezelligheid en de lichte tint van de zetel contrasteert met de houten wanden van de ruimte.

Aards en warm, zoals de natuur

De robuuste e15 Fayland tafel werd oorspronkelijk ontworpen voor een project in de Engelse country side. Ze is dan ook perfect geschikt om hier de natuur van de omgeving te benadrukken en het geheel een aards en warm karakter te geven. De luchtige Vitra Wire Chairs zorgen voor een speels en open gevoel.

Tegenover de Fayland werd de open Wind kast van Rimadesio geplaatst, zodat de prachtige natuurlijke muren zichtbaar bleven. Door de kast te vullen met objecten in zachte kleuren ontstaat een fris palet.

+

In de ontbijthoek tenslotte bevindt zich een Vitra Guéridon. De krachtige vormentaal van deze ronde tafel met karakteristieke poten zorgt er voor dat je vanuit verschillende posities toch optimaal van het uitzicht en de natuur blijft genieten. Zo geeft ze ook voldoende tegengewicht voor de keuken, die uitgevoerd is in gerookt eiken en een betonnen keukenblad heeft.

+

foto reportage (klik op foto's)

Design stukken in deze realisatie

Realisatie Genk: klassiekers in een nieuwbouwwoning

Interieurarchitect Hans De Bont, die het project in deze nieuwbouwwoning namens Master Meubel begeleidde, benadrukt dan ook het belang van de meubels met eigen ogen te zien. “Deze klanten hebben het meeste meubilair kunnen bekijken in de uitgebreide collectie in onze showroom. Bovendien heb ik op voorhand enkele eetkamerstoelen ter plaatse gepresenteerd zodat de klanten perfect geïnformeerd waren alvorens het juiste model te kiezen.”