Voor deze realisatie keren we even terug op de zwoele zomer van 2022. Toen gingen we massaal op zoek naar verkoeling aan de Belgische kust. Het Antwerpse B BRAND realiseerde The Pentagon, een luxueuze duplex penthouse op de zeedijk. Voor het losse meubilair vertrouwden ze op Master Meubel.

The Pentagon ontleent zijn naam aan het vijfhoekige grondplan. “Dat zorgde voor de nodige uitdagingen en creativiteit tijdens het ontwerpproces”, zegt Ben Depuydt van B BRAND. “Het resultaat is een evenwichtige dialoog tussen de intimiteit van de centrale kern en de panoramische zichten op zowel de Noordzee als het Hinterland. Zo biedt The Pentagon het beste van twee werelden.”

De opdrachtgever wou een eeuwig tijdloze uitstraling voor zijn karakteristieke pand. “Op het eerste zicht kozen we voor een sober materialenpallet. Dat verwijst naar de natuurlijke tinten in de omgeving. Pas als je in detail gaat kijken, ontdek je de stoere en rebelse elementen die zo kenmerkend zijn voor onze B BRAND signatuur.” Let bijvoorbeeld op het fijn vormgegeven staalwerk en de geborstelde aluminium kastenwand in de eetkamer. Wanden in ‘smart glass’ bieden de mogelijkheid om op een onconventionele manier – in alle openheid – te baden of te douchen met zicht op zee.

Knoll, Arper, Cassina, Vitra, Flexform...

The Pentagon beschikt over drie terrassen waar gezellig getafeld kan worden aan de Hopper Picknick tafel van Extremis. “Het los meubilair werd met zorg uitgekozen door Master Meubel”, vertelt Ben. “Met hun expertise vormen zij de geschikte brug tussen interieurontwerper en opdrachtgever. Voor The Pentagon grepen ze terug naar gerenomeerde merken en enkele klassieke ontwerpen van onder andere Knoll, Arper, Cassina, Vitra en Flexform.”

Het resultaat is een mooie vertaling van het kleur- en materialenpallet doorheen de woning. “In de keuken kozen we voor de Arper Catifa leemkleurige barkrukken met zwart onderstel. De zithoek wordt gesierd door de Matic zitbank in combinatie met de Grasshopper bijzettafel van Knoll. Het tapijt is van Kasthall. Een glas drinken, gezellig bijpraten of een boek lezen nabij de haard gebeurt in de Cassina Utrecht zetels.”

B BRAND integreerde ook enkele eigen meubels, zoals de CROSS TABLE in de eetruimte met bijpassende groene Conference stoelen van Knoll. Hun FIVE TABLE werd aangepast aan de vorm van het grondplan en van een donkergroene lederen Soft Pad EA217 bureaustoel van Vitra. Informeel overleg gebeurt in de naburige Biki Chairs van Cassina.

Bekijk hier de hele reportage

Laat je verder inspireren


Realisatie: Strak, kleurrijk en speels
Master Meubel werkt de meeste diverse interieurs uit, van volledige kantoorgebouwen over een nieuwbouw villa tot de herinrichting van een appartement. Hoe groot of klein ook het project, kwaliteit en


Realisatie: House Be, minimalistische gezinswoning midden in de natuur
Dit prachtige huis, een ontwerp van a2o architecten, lijkt wel genesteld in de omgeving. De bewoners staan rechtstreeks in contact met de natuur, eender waar ze zich in huis bevinden. Eyecatcher


Een exclusieve blik achter de schermen bij Kasthall
Kasthall maakt al sinds 1889 unieke geweven en handgeknoopte tapijten. Maar wat houdt dat precies in? Lindsey van Master Meubel en Erine van Vitra Partner Store Antwerp trokken naar de fabriek van


Knoll Matic sofa, tussen een eiland en architectuur
Twee jaar geleden werd de Knoll Matic geïntroduceerd, een innovatief modulair zitsysteem ontworpen door Piero Lissoni. Hij zag de sofa als een platform zwevend in de ruimte, ergens tussen een eiland