Een bijzondere villa op een magnifieke locatie verdient een buitengewone inrichting: Van het gastenverblijf op de kelderverdieping tot de terrassen buiten, dit vakantieverblijf met prachtig zicht op de Middellandse Zee werd volledig aangekleed met meubilair uit de uitgebreide collectie van Master Meubel.

Veel klanten ontdekken Master Meubel voor het eerst tijdens een bezoek aan onze showroom. Of eigenaars die eerder met ons samenwerkten, kloppen opnieuw aan. Dit is ook het geval voor deze samenwerking. De architect, munA architecten, werkte in het verleden al samen met Master Meubel.

“De eerste contacten waren videocalls met de architect”, vertelt Master interieurarchitect Hans De Bont. “Op basis van die input heb ik een voorstel uitgewerkt. Dit ontwerp werd hierna samen met de klant besproken aan de hand van plannen en moodboards tijdens hun allereerste bezoek in onze showroom.”

Naadloze overgang

Ondertussen is de realisatie afgerond en werd het meubilair geplaatst. “De architectuur van het huis is bijzonder. Het wijkt af van de bouwstijl die gebruikelijk is in de regio.
In de woning zijn tal van technische snufjes voorzien:  Het zwembad kan worden omgetoverd tot terras door middel van de verstelbare bodem en de raampartijen kunnen verdwijnen in de vloer. De fysieke grens tussen binnen en buiten helemaal valt hierdoor helemaal weg.”

Deze naadloze overgang trok Hans door in de interieurinrichting. “Het huis omringt zich door prachtige natuur met een rijke variatie aan groentinten. Deze indrukken hebben we herhaald in de stoffering van het meubilair met hier en daar verwijzingen  naar dit mooie grijsgroen. Aan de straatzijde staat een echte design klassieker: de Eames Lounge Chair van Vitra. Deze zie je meestal met zwarte bekleding. De uitvoering hier gekozen door Hans is echt helemaal afgestemd op de omgeving.”

+
+
Eames House Bird
+
Aston Dining

Eenheid

De ovale Ufo eettafel van Emmemobili is dé blikvanger op het gelijkvloers. Deze monoliet sluit qua uitvoering perfect aan op het maatwerk in de woning. Rond de tafel staan de luxueuze Aston Dining stoelen van Minotti, een ontwerp van Rodolfo Dordoni. De zithoek wordt gevormd door de tijdloze Turner sofa in gezelschap van 2 Gillis fauteuils van Molteni. Hierbij elegante Sen salontafels (Depadova) en tapijt ‘Vintage’ van het Belgische Limited Edition.

“Samenhang in een interieur krijg je door herhalingen en verwijzingen.” Legt Hans uit.  Zo zijn de Sen bijzettafel (Depadova) en Aston fauteuils (Minotti) ook terug te vinden in de master bedroom op het gelijkvloers.

De Jacques poefs van Minotti pronken in de slaapkamer op het gelijkvloers alsook in de wellnessruimte. “De exemplaren hier zijn voorzien van een outdoorbekleding. Dit maakt ze geschikt om ze in de wellness te gebruiken.”

Heerlijke avonden buiten

Op het terras van het gastenverblijf en van het gelijkvloers staan telkens een duo Mirto ligbedden van B&B Italia. Het terras dat aansluit op het gelijkvloers is helemaal uitgerust voor gezellige avonden met vrienden en familie. “Hier plaatsten we een Poolside tapijt van Limited Edition, een Canasta tafel met Husk stoelen (B&B Italia) en een elegante zithoek bestaande uit een Paola Lenti Canvas sofa met een heerlijk-zittende Husk fauteuil met ottoman (B&B Italia). De twee Kosmos Shades parasols, van het Belgische outdoormerk Extremis, zorgen voor afkoeling tijdens de warme, zonnige dagen.”

De kelderverdieping werd ingericht als gastenverblijf, polyvalente ruimte en wellness. Gasten kunnen dineren aan de ronde Container eettafel van het merk Moooi vergezeld van HAY AAC27 stoelen en relaxen in de mooie Aston sofa. “In de polyvalente ruimte is de Arflex Marechiaro de eyecatcher”, wijst Hans aan. “Een ziteiland van ontwerper Mario Marenco uit 1976. We plaatsten er een La Palma Jey tafeltje bij. Het tapijt is een Kano Pattern Plow van Kvadrat”.

Van olijfgroen naar zeeblauw

Ook hier werden linken naar de andere ruimtes gelegd: een Sen bijzettafel van Depadova op de overloop en wederom een duo Husk outdoor fauteuils (B&B Italia) samen met bijzettafel Jey op het terras. “Hoe hoger je gaat, hoe meer zicht je krijgt op de Middellandse Zee. Beneden hebben we gebruik gemaakt van groentinten, op de bovenverdieping is de keuze gemaakt om blauw op de voorgrond te plaatsen.”

Interieurarchitect Hans De Bont is trots op deze samenwerking en ook  de eigenaar is enorm tevreden. Hij wil graag opnieuw beroep doen op Master Meubel voor de inrichting van zijn privéwoning.

Bekijk hier alle foto's

Laat je verder inspireren


Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen
De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en


Realisatie: Strak, kleurrijk en speels
Master Meubel werkt de meeste diverse interieurs uit, van volledige kantoorgebouwen over een nieuwbouw villa tot de herinrichting van een appartement. Hoe groot of klein ook het project, kwaliteit en


De B&B Italia Camaleonda is terug
Een van de trends voor 2021 is de terugkeer van sofa’s uit de seventies. B&B Italia brengt de Camaleonda terug, een van de eerste echte modulaire zitsystemen. Je ontdekt hem nu ook in onze


Een interieur (met bioscoop) uit de films
Als interieurarchitecten worden we graag zo vroeg mogelijk betrokken bij jouw (ver)bouwplannen. Deze wondermooie woning toont welke voordelen dat jou biedt. Van de woonkamer over de keuken tot de