Evelien van kapsalon Epic Hair in het centrum van Turnhout wou wachtende klanten meer betrekken bij haar zaak. Master interieurarchitecte Isabelle creëerde met enkele stukken een zithoek die perfect aansluit bij de huisstijl van Epic Hair.

Klanten van Epic Hair moesten vroeger hun beurt afwachten op een canapé in de inkomhal. Dat kon beter, vonden zaakvoerster Evelien en interarchitecte Isabelle. “We wilden de zithoek in het salon integreren zodat de klanten meer betrokken zouden zijn”, vertelt Isabelle. “Daarom verhuisden we de zithoek van voor naar achter in de zaak.”

+

Huiselijke setting

Voor de inrichting van de zithoek liet Isabelle zich leiden door de huisstijl en de uitstraling van Epic Hair. “Met enkele accenten verwijzen we naar bijvoorbeeld de gouden muur van het kapsalon. En de ronde lijnen zorgen niet alleen voor een vlotte circulatie. Ze geven ook meer karakter aan de rechtlijnige ruimte.”

De Walter Knoll 369 fauteuil combineert het beste van Scandinavisch design, Bauhaus en de avant-garde. Isabelle vulde hem aan met twee ronde bijzettafeltjes van Hay en een ronde gestoffeerde poef van Ferm Living om de gewenste huiselijke setting te krijgen. Het ronde Chic tapijt van Limited Edition bakent de zithoek mooi af.

“De Hanging Lamp #3 van Valerie Objects, ontworpen door Muller Van Severen, voegt extra gezelligheid toe. En hier zie je het bewijs dat de Plant Box van Ferm Living nog voor 101 andere dingen gebruikt kan worden. Hij past perfect als tijdschrifthouder onder de grote spiegel.”

+
+

Geïnspireerde inkomhal

Door de verhuis van de zithoek was er ruimte vrij gekomen in de inkomhal van Epic Hair. “Daar hebben we gekozen voor twee open Kermes kastjes van Ligne Roset”, vertelt Isabelle. “De gouden binnenkant verwijst opnieuw naar de gouden muur van het kapsalon. In de kastjes liggen boeken die de bezoekers kunnen inspireren voor hun nieuw kapsel.” Verder spot je op de foto’s nog enkele zwarte Serax Display consoles. Die multifunctionele structuren zijn ideaal om groen in je interieur te brengen.

Bekijk hier de volledige reportage

Vind hier meer inspiratie


Ontdek de nieuwe Master slaapstudio
Tijdens het opendeurweekend van 16 en 17 november kun je een exclusieve blik werpen in onze nieuwe ateliers en magazijnen. Vlak in de buurt vind je de uitgebreide slaapstudio, met bedden en matrassen


Eenvoudig online shoppen bij Master in 7 stappen
Shoppen bij Master doe je niet alleen in onze fantastische showroom maar ook gewoon vanuit je luie zetel. Volg dit handige stappenplan, met enkele tips en tricks, om met een paar muisklikken jouw


5 herfsttips uit de Master Shop
De school is opnieuw begonnen, de avonden vallen vroeger en vanuit de keuken waaien de dampen van stevige soepen je tegemoet. Met deze vijf accessoires uit de Master Shop maak je de komende herfst


Drie tips voor een gezellige thuis
Het slechte nieuws: de winter komt er aan. Het goede nieuws: de winter komt er aan! Niets gezelliger dan tijdens de kortste dagen van het jaar thuis te cocoonen. Master geeft je drie handige tips