The Serif TV is more a piece of design furniture than it is an electronic device.

Welkom bij de tweede post van onze vierdelige reeks over het Salone del Mobile Milano 2016! Vandaag tonen we enkele van de beste nieuwe producten die ons pad kruisten op het event.

Beste nieuwe producten

Samsung Serif TV

Hoewel hij niet nieuw en zelfs al verkrijgbaar is bij Master Meubel, was dit waarschijnlijk een van de meest bekeken producten in Milaan: de flatscreen televisie door de Bouroullecs! Veel fabrikanten zijn duidelijk opgelucht dat er eindelijk een tv is met een acceptabel design en tonen de “Serif” dan ook in een huiselijke opstelling. Omdat deze televisie meer een designstuk dan een elektrisch apparaat is, is hij exclusief verkrijgbaar in designwinkels – en Master Meubel is een van de weinige verdelers in Europa.

 

The Serif TV is more a piece of design furniture than it is an electronic device.

Extremis Sol+Luna

Overdag heerlijk zonnebaden en ’s avonds loungen met vrienden…

Doe het rustig aan in het gloednieuwe Sol+Luna zonnebed, dat bij zonsondergang getransformeerd kan worden tot een comfortabele sofa. De enkelvoudige ligstoel is tegelijk een driezit sofa, en een set van twee ligstoelen wordt al gauw een heuse suite voor zes personen.

Het optionele zonnescherm verandert elke nacht in een prachtige volle maan.

Een simpel idee maar oh-zo briljant… Typisch voor Extremis… We zijn fier om Belg te zijn!

Knoll Avio Sofa System Collection

Avio, ontworpen door Piero Lissoni, is een elegant en comfortabel sofasysteem dat het gebruik van een ruimte volledig kan herinterpreteren én verbeteren. Dankzij hun modulaire en lineaire karakter, met een lichte structuur die makkelijk bij tal van settings past, kunnen de bekende Saarinen tafeltjes hier perfect mee gecombineerd worden tussen de zitplaatsen.

Zoals Leonardo da Vinci ooit zei: “Eenvoud is de ultieme sofisticatie”. Goed gedaan!

“Simplicity is the ultimate form of sophistication” - this shows perfectly in the new Avio sofa system!
Avio is an elegant, yet relaxed sofa system designed by Piero Lissoni.
This sofa system can reinterpret and improve the use of any type of space.

Vitra APC chair

By creating the Vitra APC chair, Jasper Morrison gave a special twist to the classical wooden chair.

Jasper Morrison creëerde een loyale, lichte metgezel voor elke dag in de vorm van de “All Plastic Chair” (of “APC” in het kort) voor Vitra. Deze APC is de lookalike van een simpele, klassieke houten stoel, maar dan met een speciale twist: het dunne zitvlak heeft een organische vorm en de rugleuning is verfijnder dan bij zijn houten voorouders.

Terwijl het frame bestaat uit zeer sterk polypropyleen, geven het zitvlak en de leuning lichtjes mee waardoor ze zich aanpassen aan het lichaam. Omdat de rugleuning met rubber bevestigd is aan het frame beweegt deze bovendien zachtjes mee met het lichaam.

Wat betreft de kleur is het frame telkens enkele tinten donkerder dan het zitvlak en de leuning. Simpel maar ingenieus: typisch Jasper Morrison.