Televisies zijn vandaag vaak grote, platte schermen die vaak wegens het ontbreken van een frame aan de muur gehangen moeten worden. De Bouroullec Brothers keken met een andere blik naar de televisie en ontwierpen met de Samsung Serif TV een meubel voor de moderne woonkamer dat gezien mag worden.

De Samsung Serif TV valt op en dat is de bedoeling. Wie hem langs de zijkant bekijkt, ziet dat het frame een stijlvolle hoofdletter I met schreef vormt. Schreven (serifs in het Engels) zijn de uitsteeksels aan de uiteindes van letters.

Schreefletters komen al voor in werken uit de Romeinse oudheid. Ze worden dankzij hun elegant en sterk uiterlijk nog steeds gebruikt voor boeken en kranten, dingen die gelezen en gezien mogen worden.

Met het dunne scherm maar de platte top en bodem die uitsteken, kun je de Samsung Serif TV niet zomaar weghangen aan een muur. Dit is een volwaardig meubel dat zijn plaats opeist in je interieur, rustend op een tafel of kast of op de eigen poten. Zelfs de achterzijde is uniek. De Bouroullecs ontwierpen een stoffen paneel dat alle kabels en connectoren op hun plaats houdt.

Serif TV Curtain Mode

Het stoffen paneel weerspiegelt de Curtain Mode van de Serif TV. Hiermee kun je een volledig aanpasbare digitale filter over je scherm hangen. Op die manier worden enkel abstracte beelden getoond. Zo past de Serif TV zich als een ‘emotioneel televisiescherm’ nog beter aan aan de omgeving.

Ook de televisie-interface, gebaseerd op het Tizen besturingssysteem van Samsung, en de afstandsbediening zijn helemaal opnieuw bekeken door Ronan & Erwan Bouroullec. De Serif TV is niet langer een televisie maar een zinvol toestel voor de wereld waarin we leven.

De Samsung Serif TV is beschikbaar in drie formaten (40”, 32” en 24”) en drie kleuren (ivoorachtig wit, donkerblauw en rood). De Bouroullec Brothers kozen ze omdat ze opvallen en de aandacht durven trekken. Je vindt de Serif TV exclusief in de Master Meubel showroom.