sculpturen

Vanaf oktober sieren de moderne sculpturen van Astrid Huisman-Biemans onze showroom. We stellen ze feestelijk aan u voor op donderdag 5 oktober. Ondertussen geniet u van de muziek van het Duo Del Lago.

Astrid is al op verkenning gekomen in onze showroom en was verrukt over het decor. “Met de sfeer van beleving bij Master Meubel en de mooie woonomgeving, daar kon ik wel iets mee. Ik zag direct waar welk beeld zou komen te staan. Een aantal sculpturen heb ik gekozen omdat ze zo goed bij de sfeer passen.”

Kunst is persoonlijk, zowel voor de kunstenaar als de toeschouwer. “Tijdens het maken moet een beeld iets met me doen. Als ik mensen dan naar het resultaat zie kijken en hen zie glimlachen, voelt dat geweldig omdat ik weet dat ze geraakt zijn. Met mijn werken hoop ik hen kracht te geven zodat ze vooruit kunnen gaan.”

Mensenmens

De sculpturen van Astrid zijn menselijke figuren met vreemde verhoudingen. “Ik ben een mensenmens, mensen en de dagelijkse dingen die ze meemaken, dat inspireert mij. Ik probeer hun gevoelens en bewegingen te vangen en weer te geven op doek of in brons. Er is altijd dat spanningsveld tussen mijn observatie en de vertaling ervan.”

Aan inspiratie ontbreekt het Astrid allerminst. “Ik heb meer ideeën dan tijd, dat is een goed teken. Ideeën kunnen op eender welk moment door mijn hoofd schieten, zelfs in de auto voor het stoplicht. Daarna schets ik ze uit en ga ik er verder mee aan de slag. Ik ben vaak met drie beelden tegelijk maar soms krijg ik er bij één een klik. Dan zie ik wat ik wil dat het moet worden.”

Sculpturen van Astrid Huisman-Biemans in de Master showroom

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.

Duo Del Lago in de Master showroom

Tijdens de vernissage treedt Duo Del Lago op. Violiste Eva Vermeeren en gitarist Jan Van de Perre ontmoetten elkaar in 2009 als leerkrachten aan de Kunsthumaniora van Turnhout. Samen met celliste Herlinde Verheyden en harpiste Karen Peeters vormen ze het Tirzah Quartet, dat bekend werd dankzij hun interpretaties van de muziek van de Amerikaanse componist John Zorn.

Als Duo Del Lago spelen Eva en Jan onder meer bravour, klassiek en tango. In de Master showroom voeren ze de luisteraars mee naar Londen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waarom staan financier en filantropist Edgar Speyer en violiste en poëte Leonora von Stoch op het punt hun geliefde Engeland te verlaten?