Zoals we de voorbije maanden de nabijheid van de natuur plots beseften, zo gaan we de komende maanden ongetwijfeld de geneugten van een vakantie in eigen land ontdekken. Dankzij deze boeken uit onze Master Shop ben je helemaal voorbereid voor de perfecte staycation. Maar ze zijn ook ideaal leesvoer voor thuis. Enjoy!

Architectuur in de golden sixties & Kempenatlas

We beginnen dicht bij huis met Architectuur in de golden sixties, het definitieve boek over de Turnhoutse School, de architectuurstroming waartoe Paul Neefs, Atelier Vanhout & Schellekens en het bureau van Lou Jansen en Rudi Schiltz werden gerekend. Ze tekenden onder meer lagere school Sint-Victor, cultureel centrum de Warande en de showroom van Master Meubel.

De Turnhoutse School komt ook aan bod in de Kempenatlas, een monumentaal werk dat de Antwerpse Kempen grondig in kaart brengt. Dat doet het boek aan de hand van twaalf thematische kaarten en bijhorende hoofdstukken. Ideaal om je staycation te plannen, met andere woorden.

+
+

Best Buildings Belgium

We blijven in architecturale sferen met Best Buildings Belgium, een stijlvolle en toegankelijke gids. Gerenommeerde Belgische architectuurkenners selecteerden 94 bekroonde hedendaagse projecten, historische must sees, minder voor de hand liggende parels en adembenemende architectenwoningen.

België voor kinderen en hun baasje

Dit boek is het resultaat van de zoektocht van vriendinnen Kristien, Greetje en hun kinderen Mirtha, Lucy en Felix naar interessante, grappige, pakkende, lekkere en verbazingwekkende plekken. Zo vonden ze 300 geweldige adressen om te eten, logeren en dingen te doen. Ideaal voor een staycation met kinderen!

+

Hidden Belgium

De Engelse journalist Derek Blyth woonde meer dan 25 jaar in België. Hidden Belgium is zijn persoonlijke ode aan wat hij “het vreemdste land ter wereld” noemt. Verwacht je aan meer dan 300 nieuwsgierigmakende en onverwachte plaatsen om te bezoeken.

The 500 hidden secrets of Antwerp & Brussels

De 5 beste bakkers in Antwerpen, de 5 meest romantische cafés in Brussel of de kleinste pleintjes in beide steden? Ook op die vragen geeft Blyth een antwoord in zijn handige stadsgidsen. Voor iedereen die op citytrip gaat tijdens deze staycation maar ook voor iedereen die denkt Antwerpen en Brussel al te kennen…

+
+

Bekijk hier nog andere design boeken

Vind hier meer inspiratie

Realisatie: pied à terre à la plage

Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair maar ook over de indeling van de beschikbare ruimte.