“Modieuze trends hebben weinig te maken met onze kernwaarden”, klinkt het op de website van Flexform. De collectie van het Italiaanse familiebedrijf is artistiek en elegant, wars van hypes en trends.

In 1959 gaven de broers Romeo, Pietro en Agostino Galimberti hun bedrijf, dat ambachtelijke fauteuils en zetels produceerde, de naam Flexform. Hun familie staat nog steeds aan de leiding van de zaak. De producten worden nog steeds enkel in Italië gemaakt, in Meda, vlak buiten Milaan. Het vervaardigen van elegant, tijdloos en luxueus kwaliteitsmeubilair is nog steeds de missie.

Flexform werkte in het verleden samen met verschillende beroemde Italiaanse ontwerpers. Eén naam steekt er boven uit. De collectie staat al meer dan veertig jaar onder toezicht van Antonio Citterio. Hij laat je kennismaken met de geschiedenis van Flexform via de beroemdste stukken.

Tube Chair

“Flexform belichaamt een stukje geschiedenis in de wereld van designmeubels in Italië. De aantrekkingskracht van onze tijdloze producten zal lang blijven bestaan, onaangetast door hypes die komen en gaan.”

Deze uiterst originele fauteuil bestaat uit vier holle cilinders, bekleed met schuimrubber en leder. De gebruiker kan ze met elkaar combineren hoe hij wilt en de stoel zo aanpassen aan de beschikbare ruimte. De Tube Chair maakt ondertussen deel uit van de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Groundpiece

“Elke sofa is een podium voor een medley van verschillende toepassingen.”

Bij de Groundpiece staat het gebruiksgemak op de eerste plaats. Helemaal volgens de filosofie van Flexform is deze sofa de ster van elk interieur, geschikt om in te lezen, rusten, televisie te kijken, op de laptop te werken en zelfs comfortabel te eten. Hij verscheen in 2001, toen Flexform met Mood ook een collectie in een internationale retrostijl lanceerde.

Soft Dream

“De gemeenschappelijke noemer in elk Flexform-product is dat het gemakkelijk te herkennen is, ontworpen is voor het dagelijks leven en altijd gemakkelijk te gebruiken is.”

Onmiddellijk herkenbaar en bruikbaar, dat is volledig van toepassing op de Soft Dream uit 2010. De focus van Flexform ligt op sofa’s en in deze kom je helemaal tot rust dankzij het hemelse comfort. Verfijnde en subtiele elegantie, strakke vormen, zachte materialen, superieure kwaliteit, moeiteloos stijlvol, het gaat allemaal op voor zowel deze Soft Dream als de rest van de collectie van Flexform.

Bekijk hier onze showroommodellen van Flexform

Bekijk hier onze realisaties met stukken uit de Flexform collectie


Realisatie: warmte en kleur in een nieuwbouw
Aan de pure architectuur van een (nieuwbouw)woning warmte en kleur toevoegen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We geven je enkele tips aan de hand van deze keuken en zithoek die werden ingericht


Realisatie: maatwerk meets meubilair in een split-level flat
Dat Master Meubel meer is dan enkel een showroom waar je de mooiste meubels vindt, maken we ook waar in onze realisaties. Ontdek maatwerk, raambekleding, decoratie en nog veel meer in dit prachtig


Realisatie: vijf tips voor een zithoek
Master interieurarchitecte Isabelle richtte in dit huis twee verschillende zithoeken in. Perfecte voorbeelden voor vijf tips die je ook in jouw zithoek makkelijk kunt


Elegante erfstukken en modern maatwerk in een herenhuis
Het interieur van een herenhuis dat al vier generaties in dezelfde familie zit inrichten met een hedendaagse knipoog? Het hoeft geen heiligschennis te zijn. Dat bewijst deze realisatie