Dat Belgen een baksteen in hun maag hebben, is algemeen bekend. Bij interieurinrichtingen botst het Master team echter af en toe op problemen die achteraf bekeken makkelijk vermeden hadden kunnen worden. Daarom: drie handige tips voor het bouwen om op voorhand rekening mee te houden.

Hou plaats vrij voor de raamdecoratie

Ze zien er prachtig uit, je ramen, maar eigenlijk wil je toch wat minder zonlicht binnen of wat minder inkijk van de buren. Maar dan moet er uiteraard wel plaats zijn om die raamdecoratie te bevestigen. Bovendien wil je allicht ook graag je raam op kiepstand kunnen zetten, zelfs wanneer dat pak lamellen bovenaan bungelt. Het plaatsen van inbouwgordijnrails tijdens het bouwen kan veel problemen voorkomen.

Dan maar elektrische rolluiken langs de buitenkant van het huis? Hou dan rekening met de stroomtoevoer voor de gordijnen. Niets zo lelijk als een elektriciteitsdraad die omhoog kronkelt langs je strakke witte muur…

 

Gebruik ingewerkte plinten

Plinten zijn absoluut noodzakelijk, niet alleen om schade aan de muur bij het stofzuigen te voorkomen maar ook voor het tegenhouden van opstijgend vocht tussen de vloer en het pleisterwerk. In een strak interieur zijn ze echter niet bepaald een finishing touch.

Ingewerkte plinten vormen hier een elegante oplossing. Ze zijn zo ontworpen dat ze in het vlak van het pleisterwerk geplaatst kunnen worden. Uiteraard dien je hier wel op voorhand rekening mee te houden en moet je dus ruimte vrij houden voor er bezet wordt.

De plinten kunnen bovendien geverfd worden in de kleur van de muur zodat ze amper nog zichtbaar zijn. Weg slordige plinten, welkom strakke muur in één vlak!

 

Denk aan ingebouwde kasten

Bij grootmoeder thuis heeft elke slaapkamer een prachtige maar loodzware en nogal oubollige eiken kleerkast. Ingebouwde kasten sluiten prachtig aan op je interieur, vragen minder poetswerk, besparen ruimte en betekenen een meerwaarde voor je huis.

Overtuigd? Misschien vind je dan wel wat je zoekt in het uitgebreide gamma van bijvoorbeeld Poliform, Interlubke, Porro, Clei of Molteni. Uiteraard kun je al je maatwerk ook overlaten aan ons Master atelier. De vakmannen zorgen voor de afwerking van de ingebouwde kasten, of ze nu uit een catalogus of uit jouw fantasie vandaan komen.