Vincent Van Duysen (°1962, Lokeren) volgde de richting Architectuur aan Sint-Lucas Gent en richtte in 1990 zijn ontwerpstudio op in Antwerpen. Partnerships met grote design namen zoals B&B Italia, Flos en When Objects Work zorgden voor internationale bekendheid. Vandaag is hij ook creatief directeur van het gerenommeerde Molteni&Co.

Een voorlopig hoogtepunt was de Vlaamse Cultuurprijs voor Design 2015 en de titel Designer of the Year 2016, beide uitgereikt tijdens de 25e editie van Interieur Kortrijk. Recent ontwierp Van Duysen Jules, een collectie van zes deurklinken voor het bekende Maison Vervloet.

Minimalisme à la Van Duysen

Vanaf het begin was Van Duysen geïnteresseerd in interieurontwerp voor residentiële projecten. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn de belangrijkste elementen uit zijn werk. Zijn minimalistische aanpak leverde hem tal van onderscheidingen en prijzen op, waaronder recent nog de Good Design Award 2016 voor zijn outdoorcollectie Portofino voor Paola Lenti.

“Vincent combineert elegantie en helderheid, waardoor de producten voorbestemd zijn om relevant te blijven en nieuwe hedendaagse klassiekers te worden”, aldus Paola Lenti. Giulia Molteni spreekt van “een duidelijk noordelijke Europese blauwdruk met een mediterraanse toets en een oprechte passie voor Italië”.

Maar Van Duysen heeft ook een voorliefde voor zijn Vlaamse invloeden. Hij gebruikt graag ruwe materialen, natuurlijke kleuren, handgemaakte objecten. Dat valt niet alleen op in zijn gebruiksvoorwerpen, meubels en interieurs maar ook in de beursstanden die hij ontwerpt voor onder meer Molteni en Flos.

Ontdek hier ontwerpen van Vincent Van Duysen die nu in onze showroom staan. Enkele ervan zijn zelfs tijdelijk verkrijgbaar aan soldenprijzen.