Woensdag 24 oktober opent in de Master showroom een rondreizende tentoonstelling. De Vitra Roadshow maakt de verhalen en gevoelens achter de Vitra-klassiekers tastbaar. Die avond maak je ook kennis met het Master Meubel Design Museum en met het Spaanse repertoire van Eva Vermeeren en Fleur Claesen.

In 1953 ontdekt Willi Fehlbaum in de Verenigde Staten de stoelen van Charles en Ray Eames. Hij besluit meubelmaker te worden, raakt bevriend met het koppel en richt Vitra op. Sindsdien heeft het Duitse bedrijf altijd een nauwe band onderhouden met haar ontwerpers, die zij liever bedenkers noemt.

Het origineel komt van Vitra

Originele ontwerpen ontstaan door een vaak langdurige interactie tussen designer en fabrikant. Elk nieuw product is echter een risicovolle investering. Daarom zijn bestsellers en klassiekers van essentieel belang voor producenten. Bovendien verbetert hun uitstraling nog met de jaren, rust er lang garantie op en behouden ze hun waarde. Een origineel meubelstuk gaat meer dan een leven mee.

In de Vitra Roadshow, die eerder onder meer in Londen te zien was, ontdek je de verhalen achter enkele iconische ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de Eames Aluminium Group, de Panton Chair of de Tip Ton Chair van Barber & Osgerby. De Vitra Roadshow toont niet alleen hoe maar ook waarom het origineel van Vitra komt.

Vitra Roadshow & Master Meubel Design Museum

Samen met de Vitra Roadshow openen we ook het Master Meubel Design Museum. Onze zaak is immers gevestigd in een architecturaal iconisch gebouw. Op een van de verdiepingen hebben we een galerij gereserveerd waar we extra aandacht besteden aan de meesters van het design.

Zowel rond de Turnhoutse School als rond de ‘masters of design’ biedt Master Meubel workshops aan. Tijdens deze sessies ga je samen met een expert van het Master Team dieper in op deze onderwerpen. De eerste data is zaterdag 1 december. Ben je geïnteresseerd in het aanbod van het Master Meubel Design Museum? Maak dan hier twee keuzes uit de Turnhoutse school, de masters design en Vitra.

Vernissage van de Vitra Roadshow volzet

Woensdag 24 oktober openen we de Vitra Roadshow en het Master Meubel Design Museum met een concert. Tijdens ‘Hecho en España’ brengen violiste Eva Vermeeren en pianiste Fleur Claesen een selectie van Spaanse dansen.

De plaatsen voor de vernissage zijn ondertussen allemaal volzet. Wil je er volgende keer sneller bij zijn? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je steeds op de hoogte van nieuws, evenementen en solden.

De Vitra Roadshow en de Master Gallery zijn ook vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van onze showroom. Een exclusieve blik op de Vitra Roadshow krijg je hieronder al.

Gallery Widget

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.