Master Meubel eert de meesters van het hedendaags design. Niet alleen trendsetters die honderd jaar geleden grenzen verlegden maar ook jonge honden die nog maar net komen snuffelen. Aan de ingang van onze showroom vind je voortaan de Waterbench, een innovatief ontwerp van Barbara Standaert.

De Waterbench brengt natuur in de stad. Het is een bloembak die regenwater opslaat en een zitbank die altijd droog is. Ze combineert waterdoorlatend en architectonisch beton, symbool voor een geslaagd huwelijk tussen natuur en stad. Regenwater sijpelt door het poreuze beton en wordt opgevangen in een spaarbekken van waterdicht beton. De planten hebben steeds water en voedsel, mensen steeds een droog zitvlak. De Waterbench is een onderhoudsvriendelijke en natuurlijke oplossing voor het bufferen van water in steden.

Het ontwerp van Barbara Standaert werd geselecteerd voor de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven, met meer dan 300.000 bezoekers het grootste designevenement van Noord-Europa. Op de Biënnale Interieur in Kortrijk won Barbara de Fast Track Design Award. Daar ontdekte Filip Versmissen, art director en interieurarchitect bij Master Meubel, de Waterbench.

“Ik ontdek en volg graag jonge ontwerpers, die misschien wel de masters van morgen zijn”, vertelt Filip. “Met Master Meubel willen we hen graag aandacht geven om hen zo sneller te lanceren. Om er je boterham mee te verdienen, moet je fabrikanten en retailers overtuigen van je idee. Ik weet zelf hoe moeilijk dat kan zijn. Dus als we een nieuw ontwerp zelf goed vinden, bieden we graag onze hulp aan.”

R&D in nieuwbouw

En zo prijkt sinds kort een van de eerste Waterbenches voor de ingang van de showroom van Master Meubel. “Ze past naadloos bij het beton, het asfalt en het groen van Master, alsof ze er voor gemaakt is. Eerder was ze te zien op Pukkelpop en op Fleuramour in Bilzen.” Voor de productie werkt Standaert samen met het Belgische Ebema, dat sinds 1946 creatief maatwerk in beton levert.

Master Meubel wil haar technische en commerciële kennis delen met de ideeën van jonge ontwerpers. “In onze nieuwbouw is er ook een R&D-ruimte”, vertelt Filip. “Die wordt gebruikt voor onze eigen meubellijn maar staat ook open voor andere mensen. Zo kunnen onze meubelmakers hun kennis delen. We willen een platform zijn, een netwerk bieden. Vergelijk het maar met het Bauhaus, waar ook iedereen samen kwam en samen werkte.”

Bekijk hier meer foto's

Meer inspiratie


Coverkunstenaar Pieter Debruyne: “Iedereen kent het iconische Master-gebouw”
Voor Magazine M vragen we telkens een andere kunstenaar naar zijn of haar interpretatie van de iconische foto van ons gebouw. Ditmaal werd de cover gemaakt door Pieter Debruyne. Hij woont al meer dan


Realisatie: 3 ruimtes inrichten vanaf nul
Een wit blad kan zowel afschrikwekkend als aanlokkelijk zijn. Deze klanten deden een volledige opfrissing en/of verbouwing van hun leefruimte, keuken en eetplaats. Zo kon bij de interieurinrichting


5 herfsttips uit de Master Shop
De school is opnieuw begonnen, de avonden vallen vroeger en vanuit de keuken waaien de dampen van stevige soepen je tegemoet. Met deze vijf accessoires uit de Master Shop maak je de komende herfst


Eenvoudig online shoppen bij Master in 7 stappen
Shoppen bij Master doe je niet alleen in onze fantastische showroom maar ook gewoon vanuit je luie zetel. Volg dit handige stappenplan, met enkele tips en tricks, om met een paar muisklikken jouw