Tijdens deze wintersolden vind je heel wat afgeprijsde meubelen in onze showroom. Zie je door het bos de bomen niet meer? Ons Master team geeft je drie tips. Bovendien koppelen we aan elk stuk een unieke reistip. Want wat zouden meubels zijn zonder herinneringen en een goed verhaal?

DePadova Tavola 95

Deze tijdloze tafel combineert wiskundige ingenieusheid met een vederlicht gevoel. Dankzij de verborgen beugels lijkt het marmeren blad wel te zweven. Wijlen Achille Castiglioni tekende deze Tavola in 1995 voor DePadova. Uit zijn creatieve geest kwamen ook onder meer de Flos Arco vloerlampen en de Alessi Record horloges.

REISTIP: Castiglioni jongste kleindochter, Giovanni, zorgde er voor dat de studio van de overleden designer bewaard is gebleven. Het Studio Museum Achille Castiglioni aan het Piazza Castello in Milaan kan op afspraak bezocht worden.

e15 Fayland

David Chipperfield ontwierp deze tafel aanvankelijk voor een van zijn project op het Engelse platteland. Ontdek hier hoe goed hij daardoor past in een ruimtelijke, landelijke omgeving. Maar dankzij het gebruik van massief hout en een helder, elegant design komt de Fayland echter in elk interieur prachtig tot zijn recht.

REISTIP: Chipperfield is bekender als architect dan als meubelontwerper. Hij tekende de plannen voor enkele prestigieuze musea, waaronder het Saint Louis Art Museum in Missouri, USA en het Neues Museum in Berlijn, waarvan dit jaar de deuren terug open gaan.

Flexform Groundpiece

Deze sofa is een van de best verkopende meubels van het Italiaanse Flexform. De Groundpiece is laag, diep en comfortabel en nodigt uit om samen te genieten. Dankzij de verschillende modules is hij bovendien perfect aangepast aan de verschillende dingen waarvoor we vandaag een sofa gebruiken, van televisie kijken over werken tot relaxen.

REISTIP: Samen met zijn vrouw Patricia Viel leidt Antonio Citterio een architectenbureau. Afgelopen maand won een van hun ontwerpen, het luxueuze Bulgari Resort Dubai, de AHEAD MEA Hotel of the Year prijs. Het complex bevindt zich op een door mensen gemaakt eiland op enkele minuten rijden van het drukke centrum van Dubai.