Na het succes van Daens en 14-18 presenteert Studio 100 40-45, een spektakelmusical over de Tweede Wereldoorlog. Master Meubel werkte samen met Studio 100 en Sergio Herman voor de inrichting van de exclusieve Churchill Club. In dit luxueuze restaurant worden VIPs meegenomen naar de jaren veertig.

Voor de nieuwe musical 40-45 verlegt Studio 100 grenzen. De voorstellingen vinden plaats in een speciaal daarvoor ingericht pop-uptheater. Het technische concept met rijdende tribunes is een wereldprimeur. De dubbele cast (met uitzondering van hoofdrolspelers Jelle Cleymans en Jonas Van Geel) maakt opvoeringen gedurende verschillende maanden mogelijk.

Ook voor de bezoekers gaat 40-45 een stap verder. Naast de bestaande VIP-arrangementen met een receptie of een walking dinner in de foyer, opent voor en na een aantal voorstellingen de exclusieve Churchill Club de deuren. In dit uitgelezen kader wordt er genoten en nagenoten. Van de authentieke sfeer én van het exquise 5-gangendiner dat topkok Sergio Herman op de borden schildert.

 

VIP geherwaardeerd in de Churchill Club

“Vandaag is driekwart van de bezoekers van een evenement VIP”, zegt Gert Verhulst, oprichter van Studio 100 en bezieler en producent van 40-45. “Het VIP-gegeven willen wij terug de waardering geven die het verdient. Met parking vlak voor de deur, volledige afzondering van het grote publiek, een echt restaurant, fantastisch eten, persoonlijke begeleiding.”

 

“Qua inrichting moet het top zijn.
Dan kom je snel uit bij Master Meubel.”
Gert Verhulst

 

40-45 wordt gespeeld in een pop-uptheater maar de Churchill Club wordt een volwaardig restaurant. “Het plaatje moet dus kloppen”, aldus Gert. “Ook qua inrichting en meubilair moet het top zijn. En dan kom je al snel uit bij Master Meubel.” “De Club mag geen ruimte zijn die snel even voor dit event is gemaakt”, vult Sergio Herman aan. “Er is over nagedacht. Het draait om de details. Dat maakt ook het verschil. Tijdens de show, op je bord en in de inrichting.”

Iconisch meubilair

De inrichting van de Churchill Club werd minutieus uitgewerkt door Master interieurarchitecten Hans De Bont en Isabelle Vetters. Zij lieten zich onder meer inspireren door ontwerpen en materialen uit de jaren veertig zonder die letterlijk te vertalen. “Met mijn eten ga ik hetzelfde doen: klassiek getint maar hedendaags gebracht”, zegt Sergio. “Het gaat om het complete plaatje.”

De inrichting gebeurde met meubels en merken uit de uitgebreide collectie van Master Meubel. Stukken die nog steeds geproduceerd worden, omdat ze dankzij hun tijdloosheid nog steeds erg in trek zijn bij liefhebbers van design. Verder zorgde het Master atelier voor de hele aankleding. “Denk maar aan wanden en stoffering, die zijn allemaal op maat van de Churchill Club gemaakt”, leggen Hans en Isabelle uit.

 

“De details maken het verschil.
Tijdens de show, op je bord, in de inrichting.”
Sergio Herman

 

Voor de verlichting ging Master een samenwerking aan met Koen Van Guijze van Accessori lichtarchitectuur. “We hebben samen het concept uitgetekend en uitgevoerd”, aldus Koen. “De Churchill Club is stoer, verfijnd en luxueus. Gebruik daar zelfs maar de foute lichtkleur en je krijgt niet de sfeer die je wil. De hele inrichting, inclusief meubels, kleuren en materialen, is daarbij van belang. We hebben gebruik gemaakt van onze eigen Sofisticato lijn maar ook producten op maat ontworpen.”

 

Inspirerend

Studio 100, Sergio Herman, Master Meubel en Accessori zaten van meet af aan op dezelfde lijn over de invulling van de Churchill Club. Over de samenwerking zijn alleen maar positieve geluiden te horen. “Interieurdesign is niet iets waar ik dagelijks mee bezig ben”, geeft Gert toe. “Het was dan ook interessant en inspirerend om daar in ondergedompeld te worden.”

 

“De meubels bij Master zijn kunstwerken.
Iconisch en toch nog altijd actueel.”
Gert Verhulst

 

“Gert en ik hebben samen in de jury van Mijn Pop-uprestaurant gezeten, we willen van de Churchill Club ook een succes maken”, vertelt Sergio. “Toen Gert me het concept uitlegde, was ik hier direct voor te vinden. In een restaurant moet elke gast zich sowieso VIP voelen.” “De bezoekers van de Club moeten na afloop zo’n voldaan gevoel hebben dat ze nog eens willen terugkomen”, besluit Gert.

Realisatie: de Churchill Club van moodboards tot interieur

Master Meubel maakt het droominterieur van haar klanten waar. Of die klant nu een particulier, een architect of een succesvolle entertainmentgroep is. Master interieurarchitecten Hans en Isabelle vertellen hoe de inrichting van de Churchill Club, een exclusief restaurant voor de spektakelmusical 40-45, tot stand kwam. Studio 100 nam zelf contact op met Master Meubel voor de uitwerking van de Churchill Club. “In het begin was de vraag nog