Master Meubel draagt de kunsten een warm hart toe. In onze toonzaal vindt u regelmatig nieuwe werken die uw interieur net dat tikkeltje meer geven. Voor Magazine M werken we samen met telkens een andere kunstenaar. Ditmaal is dat de Turnhoutse schilder Marc Bogaerts.

Meubelen balanceren prachtig op de dunne scheidingslijn tussen handig gebruiksvoorwerp en iconisch kunstwerk. Master Meubel gaat dan ook al jaren nauwe samenwerkingen aan met kunstenaars. Van de kubus in onze voortuin van Victor Ramirez over de keramieken beelden van Dominique Pouchain tot de talloze schilderijen aan de muren van onze showroom: voorbeelden legio. De samenwerking gaat vaak ook verder: de kunstenaars krijgen bijvoorbeeld de kans om een werk op maat van het interieur van een klant te creëren.

De cover van dit tweede Magazine M werd gemaakt door Marc Bogaerts. “Het is een impressie van Master Meubel waarvoor ik me heb laten inspireren door de foto van de buitenkant van het gebouw op het vorige Magazine”, vertelt de Turnhoutse kunstenaar. “Ik zat zelf in een moeilijke periode toen ik dit schilderij maakte. Daardoor heb ik in het begin mezelf wat geforceerd.”

“Maar uiteindelijk heb ik veel plezier gehad met het maken van dit werk. Het heeft mij persoonlijk geholpen. Ik ben tevreden met het resultaat en was ook blij met de positieve reacties van de mensen van Master Meubel.” Voor de volgende editie van Magazine M gaat Master opnieuw in zee met een kunstenaar, die in zijn of haar discipline zijn of haar interpretatie van onze winkel geeft.

Monumentale werken in de showroom

Marc Bogaerts is de winnaar van de Prijs van de stad Turnhout 2012. Hij maakte de afgelopen jaren naam voor zichzelf met zijn Randverschijningen, verschillende tentoonstellingen met abstracte schilderijen. Maar hij heeft zich niet altijd geconcentreerd op tweedimensionaal werk. “Vroeger maakte ik levensgrote keramieken beelden. Maar ik ben allergisch geworden voor de glazuren waarmee je de keramiek moet behandelen. Bovendien was ik steeds aan het sleuren met mijn beelden. Andere kunstenaars zag ik een schilderij tegen de muur hangen en klaar is kees. Ik schilderde en tekende vroeger ook maar de voorbije jaren heb ik me er echt volledig op toegelegd.”

Nieuwsgierige klanten ontdekken in de Master showroom momenteel zes monumentale werken van Marc. “Ik heb zelf niet rechtstreeks iets met interieurvormgeving. In een vorig leven was ik wel decorontwerper voor theatergezelschap Het Gevolg in Turnhout. Mijn schilderen moet je op je laten inwerken, iedereen kan zijn eigen invulling geven aan de dingen die tevoorschijn komen of net verborgen blijven. Ze hangen op mooie plaatsen in de toonzaal. Al zou ik ze er liever niet te lang zien hangen, ze mogen gerust verkocht geraken (lacht).”

Meer Magazine M?

Lees onze inspiratiegids hier online.

Of vraag je fysiek exemplaar aan.

Producten die je misschien leuk vindt