Een mensenleven bestaat uit verschillende fases, en ook onze woning evolueert mee in de loop van de jaren. Zo kregen we van een klant uit Olen de speciale opdracht om het interieur aan te passen aan de nieuwe levenssituatie van het gezin.

Al jarenlang een goede band

Een tiental jaar geleden ontmoetten we deze klant in onze toonzaal. Onze interieurarchitecte Mieke hielp hen toen bij de inrichting van hun slaapkamer en dressing, en bij de keuze van een nieuwe woonkamertafel met stoelen. De zoon van het koppel was toen nog een jonge spruit. Ondertussen staat deze “jonge spruit” op eigen benen en zijn onze klanten op pensioen. Het was dus hoog tijd om de woning grondig aan te passen aan die nieuwe situatie.

Een interieur om in te genieten

De klanten vertelden aan Mieke spontaan over hun nieuwe levenssituatie. Zo beschikten ze in hun woning over een mooie ruimte (de vroegere voorkamer) die eigenlijk niet gebruikt werd, maar die ze graag optimaal wilden benutten.

Sinds hun pensioen leven deze mensen helemaal anders. Ze hebben meer vrije tijd, meer tijd om te lezen, muziek te luisteren, te genieten van de tuin, vrienden te ontvangen én hun zoon en schoondochter te verwennen. Kortom: meer tijd om te genieten van het leven.

Verloop van het project

Mieke ging meerdere keren op bezoek bij het koppel. Een eerste keer gebeurde dat om de ruimtes op te meten en zelf te ervaren. Op die manier konden de klanten duidelijk aantonen wat hun wensen juist waren.

Ook tijdens de uitwerking van het project is Mieke nog op bezoek geweest met materialen en kleurenstellingen. De beslissing om bepaalde kleuren, tapijten, houtsoorten en stoffen te gebruiken kan je immers best ter plaatse nemen – zeker als er veel verschillende items bij elkaar komen.

Een aangename uitdaging

Deze realisatie in Olen was een erg leuk project voor ons, vooral omdat de wensen van de klant duidelijk omschreven waren en er een mooi budget voorhanden was.

De uitdaging was groot: we moesten drie in elkaar overlopende ruimtes en een keukenhoek inrichten. De verschillende ruimtes moesten een geheel vormen, maar toch ook elk een eigen identiteit hebben.

Zo waren er een tv- en muziekhoek, een lees- en ontvangsthoek en een ruimte waar een eetkamertafel en buffetkast moesten komen, die ook gebruikt konden worden als werktafel en -kast.

Daarnaast bezitten de eigenaars ook diverse kunstwerken die mee centraal moesten staan in het interieur. Het was dus onze opdracht om hier ook voldoende aandacht aan te besteden.

Het was zeer aangenaam werken omdat de klanten zelf ook graag bezig zijn met design en interieurinrichting. Ze hadden zelf ook al enkele goede ideeën, maar het lukte niet om deze op hun eentje tot een mooi en gebruiksvriendelijk eindresultaat te krijgen.

Het resultaat van onze samenwerking? Een modern, warm, kleurrijk en eigentijds interieur met een speciale aandacht voor kunst. Een interieur om in te genieten!

foto reportage (klik op foto's)

Realisatie Grobbendonk: hedendaags design & harmonie

Voor een rustig gelegen nieuwbouwwoning in Grobbendonk kregen we de duidelijke opdracht om hedendaags design en harmonie te combineren tot een interieur dat rust uitstraalt. Voor het gezin met twee hardwerkende ouders en drie kinderen was die rustige uitstraling een enorm belangrijk punt.