Villa M is de modelwoning van Master Meubel, gelegen naast onze showroom en bewoond door de zaakvoerster en haar familie. Neem hier een kijkje in de eetkamer en de woonkamer.

Oorspronkelijk was Villa M een traditioneel huis uit 1962. Architectenbureau Max8 gaf het een radicaal nieuwe look, zodat het een geheel vormt met Master Meubel. Binnen werden design meubels gecombineerd met maatwerk, raamdecoratie, vloerbedekking en advies in gebruik van kleuren. Zo geeft Villa M een perfect idee wat jij kan verwachten van een samenwerking met een van onze interieurarchitecten doorheen de bouw of verbouwing van jouw droomthuis.

+

Meubels met een verhaal

Wie langs de inkomhal Villa M betreedt, wordt onmiddellijk uitgenodigd om plaats te nemen aan de Knoll Saarinen Tulip Chairs rond de Tulip Table. Met deze meubels deed Eero Saarinen het “lelijke, verwarrende, onrustige” oerwoud van poten onder tafels en stoelen verdwijnen. Meer dan 60 jaar nadat hij zijn ontwerp voor het eerst op papier zette, is dit nog steeds de ultieme hedendaagse combinatie voor de eetkamer.

In de vide boven de Tulip eetkamer trekt een Cappellini Meltdown lamp alle aandacht. De vorm is geïnspireerd door de kernramp in het Japanse Fukushima. Het onomkeerbare is in gang gezet, de gloeidraad lijkt zich bijna door zijn glazen omhulsel naar buiten te barsten.

Voor de keuken werd gebruik gemaakt van maatwerk uit het gamma van de gespecialiseerde Italiaanse bedrijven Poliform en Varenna. De Rimadesio Velaria glazen schuifdeuren tussen de eetkamer en de muziekkamer werden dankzij de gepatenteerde bevestigingsmethode makkelijk geïnstalleerd.

+

Moderne design klassiekers

De trap in de eetkamer leidt naar de eerste verdieping, waar zich de woonkamer bevindt. Heerlijk relaxen en gezellig samenzijn is het er dankzij de oranje B&B Italia Tufty Time sofa, een ontwerp van Patricia Urquiola, en de zwarte Vitra Repos fauteuil en voetenbank, van Antonio Citterio. Beide zitmeubels behoren ondertussen tot de meest succesvolle van de collecties waarin ze verschenen. Ook moderne meubelen kunnen uitgroeien tot tijdloze design klassiekers.

Voor de tafels werd gekozen voor strak design met zwarte bijzettafels uit de Cassina Torei collectie van Luca Nichetto en de glazen Cassina LC10-P salontafel van Le Corbusier, Jeanneret en Perriand. Het Kasthall Goose Eye tapijt tenslotte geeft, samen met de ingebouwde open haard op buthaangas, de woonkamer een heerlijk gevoel van warmte en geborgenheid.

Bekijk hieronder alle foto’s. Ben je zelf van plan te bouwen of te verbouwen? Contacteer ons om samen te bekijken hoe we jouw droomthuis kunnen realiseren.

foto reportage (klik op foto's)

Design stukken in deze realisatie

Totaalinrichting van een strak designappartement

De eigenaars lieten dit kustappartement over drie verdiepingen volledig renoveren. De strakke witte vormgeving van de architectuur wordt afwisselend benadrukt en onderbroken door de totaalinrichting van meubilair, accessoires en raambekleding.