Voor veel ontwerpers is de natuur een belangrijke bron van inspiratie. Natuurlijke kleuren, vormen of zelfs geuren dragen bij aan hun innovatieve designs. Dit resulteert in elegante, decoratieve ontwerpen met een subtiele hint naar de natuur.

Algues (Ronan & Erwan Bouroullec) - Vitra

In 2004 ontwierpen de Bouroullec Brothers hun decoratieve Algues, geïnspireerd door de structuur van natuurlijke algen. De Algues kunnen puur esthetisch gebruikt worden of als functioneel element. Door ze aaneen te schakelen krijg je namelijk een gordijn dat dienst kan doen als ruimteverdeler.

Dandelion (Richard Hutten) - Moooi

Zoals de naam aangeeft is de Dandelion van Richard Hutten gebaseerd op de paardenbloem. De aluminium O’s staan voor de vele pluisjes van de bloem die worden weggeblazen door een zuchtje wind. Dit zorgt voor een explosieve indruk van binnen naar buiten toe. De Dandelion is verkrijgbaar als hang- en als staanlamp.

Alburni (LucidiPevere) – Ligne Roset

De natuurlijke uitstraling van bijzettafel Alburni brengt rust in elk interieur. Ze werd ontworpen door Paolo Lucidi en Luca Pevere en werd afgewerkt met eikenfineer en een zwartgelakt onderstel. Door de onregelmatige vorm van het blad is elke tafel anders – wat de natuurlijke uitstraling alleen maar versterkt.

Little field of flowers (Tord Boontje) - Nanimarquina

Met het Little Field of Flowers-tapijt van ontwerper Tord Boontje breng je het gevoel van gras onder je voeten naar binnen. Het vormt als het ware een rustpauze in een stedelijke omgeving, een verademing binnen de drukke sfeer van een stad. Het tapijt is verkrijgbaar in vier kleuren die elk symbool staan voor een seizoen: groen, paars, rood en ecru.

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.