St-Paul

Al bijna 15 jaar brengt interieurarchitecte Ann Coen uit Grobbendonk haar eigen ontwerpen op de markt. Voor haar meubels gebeurt dat onder de naam St-Paul Home, kandelaars verschijnen in de collecties van Victor Hélène.

Ann is interieurarchitecte en docent meubelontwerp. “Dankzij de restauraties van oude gebouwen heb ik veel ervaring met oude boisserieën, oude meubels en oude houtverbindingen en technieken. St-Paul Home is een klein Belgisch bedrijf maar we verkopen wel wereldwijd. Onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en puur natuur.”

Drawn and made in Belgium

Vincent Van Duysen ontwierp een tafel voor St-Paul Home maar alle andere meubels werden getekend door Ann. “Bovendien worden ze ook allemaal in België met de hand gemaakt. Dat gebeurt niet in massaproductie maar op bestelling van de klant. Daardoor kunnen we soms direct leveren, soms duurt het wat langer. Maar we werken naar de wensen van de klant en dat maakt ons uniek.”

St-Paul Home, 100% natuurlijk

Voor St-Paul Home wordt massief Frans eikenhout gebruikt. De outdoorcollectie is gemaakt van robiniahout, het enige Europese hardhout. “We gebruiken geen vernis of lak, alleen natuurlijke producten. De verschillende kleuren verkrijgen we dankzij natuurlijke reacties. We voorzien Marseillezeep om het hout van de tafels te voeden en te onderhouden.”

Victor Hélène, 100% duurzaam

Vroeger verdwenen de overschotjes hout die overbleven na de productie van de meubels in de kachel. “Dat was toch zonde. Daarom gebruiken we ze vandaag voor een serie kleine handgemaakte objecten. De kandelaars zijn het bekendste. De kaarsen worden op ambachtelijke wijze gemaakt in een sociale werkplaats. De verpakkingen zijn 100% natuurlijk, zelfs de labels zijn 3D geprint met PLA, een soort maïszetmeel.”

Tijdloze ontwerpen

De meubels van St-Paul Home en de kandelaars van Victor Hélène hebben ondertussen ook een plek gekregen in de Master showroom. “Ik herinner me nog goed dat ik hier rondliep als eerstejaarsstudent interieurarchitectuur. Master Meubel is iconisch. Een tafel van St-Paul Home blijft in je huis staan en past zowel in een modern als een klassiek interieur. Dat niet meegaan in rages maar vertrouwen hebben in tijdloze ontwerpen vind je ook terug bij Master.”

Nieuwsgierig naar St-Paul Home en Victor Hélène?

Bezoek de website van St-Paul Home en van Victor Hélène, bezoek onze showroom of contacteer ons voor meer informatie.

De foto’s hierboven komen uit een interieur, ingericht door het Master team. Klik hier als je zelf (ver)bouwplannen hebt.