Het “Salone del Mobile Milano” is een must voor iedereen die het allerbeste wil zien én ervaren op het gebied van binnenhuisinrichting. Daarom zakt het Master Meubel team elk jaar af naar het prachtige Milaan voor enkele dagen vol teambuilding, informatie, interessante meetings en lekker Italiaans eten.

Dit jaar was opnieuw even overweldigend en inspirerend als elk jaar. Vier dagen was gewoon ook té weinig om de 300.000 merken en vele events te bezoeken die plaatsvonden in het centrum van Milaan.

Op onze blog hebben we een vierdelige reeks voor je klaarstaan over ons bezoek aan Milaan. In de post van vandaag ontdek je meer over de mooiste standen, de meest opvallende trends, en een paar leuke extra’s.

Traditioneel, natuurlijk en marmer

Terwijl vorig jaar pasteltinten je van het waren, leek de tendens dit jaar meer te neigen naar basiskleuren zoals donkerblauw, beige en bruin. Om accenten te leggen gebruikt men koper, goud en oudroze. In het algemeen lijken we terug te keren naar een warmere, meer gezellige leefruimte.

Heel belangrijk is het terugbrengen van de natuur: planten, bloemenprints en verschillende soorten hout waren opvallend aanwezig, vaak gecombineerd in één opstelling. Ook de populariteit van marmer blijft stijgen, met nu zelfs een nog ruimere kleurkeuze waaronder zelfs roze en babyblauw.

Birthday Celebrations

Hoewel alles zeer inspirerend was, vroegen we ons soms toch (lichtjes geïrriteerd) af waar en wanneer we iets nieuws zouden zien dat vérder gaat dan het gebruikelijke en al de gekende varianten ervan.

Misschien waren het wel de verschillende jubilea die velen ertoe overtuigd hadden om eerder terug te kijken dan verder vooruit? Zo werd Magis 40, B&B Italia 50, en ook Walter Knoll had (samen met vele anderen) reden om te feesten.

Cassina

Hommage aan Rietveld: de klassieke Cassina “Utrecht” fauteuil, gestoffeerd met op maat gemaakt textiel door artiest Bertjan Pot

De mooiste standen

De mooiste stand was die van Zanotta. Er werd een gezellige sfeer gecreëerd met veel groen, perfecte kleurcombinaties en prachtige nieuwe producten, gecombineerd met oudere designstukken.

De stand van Edra is altijd een must-see… Dit jaar kozen ze voor een commerciële twist met hun nieuwe Essential sofa: meer comfort, meer stijl, meer combinaties, en dat alles voor een kleiner budget.

In het centrum van de stad vonden we Casa Vitra, gesitueerd in een prachtige woning. En ook de locatie van Paola Lenti was niet te missen: een oud klooster dat elk jaar special gedecoreerd wordt met planten, binnenplaatsen en zwembaden – puur voor het Salone del Mobile.

Leuke extra’s

Het Salone del Mobile draaide niet alleen rond meubels. Dat werd duidelijk toen we deze Bugatti te zien kregen.

Hella Jongerius is de designer achter de kleur van sofa’s, stoelen en kussens bij Vitra. Deze Nederlandse designer toonde z’n goede smaak ook in een uitgebreid gamma van verschillende soorten nagellak, die de bezoekers van Casa Vitra konden uitproberen.