In dit laatste artikel over het Salone del Mobile stellen we nog een paar van de beste nieuwe producten aan je voor. Tegen het einde van het jaar zouden dit allemaal bestsellers moeten zijn!

B&B Italia Édouard SofaB&BItalia-edouard-sofa

Op de stand van B&B Italia maakten we kennis met de nieuwe Édouard sofa, een innovatief meubelstuk dat esthetische charme combineert met functionaliteit. Deze sofa werd ontworpen om echte relaxruimtes te creëren die perfect beantwoorden aan zowel de beschikbare plaats als de persoonlijke smaak van de gebruiker.

Dankzij het brede zitvlak en de hoge rugsteun biedt de Édouard sofa zowel comfort als ergonomische steun. De bekleding is beschikbaar in verschillende soorten stof en leder, waardoor het makkelijk is om een sofa te vinden die helemaal past bij jouw smaak en jouw interieur.

 

Thonet bijzettafel door een jonge Belgische ontwerper

6-Thonet

We besteden altijd graag aandacht aan Belgische designers en hun meubelontwerpen. James Van Vossel studeerde aan Thomas More in Mechelen, net zoals sommige leden van het Master Team. Hij ontwierp de Occasional table 1025 bijzettafel voor Thonet.

Deze bijzettafel combineert een maximum aan elegantie met een minimalistisch design. Drie houten poten vormen samen een denkbeeldige cirkel op de vloer, terwijl ze boven in het tafelblad een perfecte, bijna naadloze rij van cirkels vormen.

De Occasional table 1025 is niet alleen speciaal omwille van z’n gesofisticeerd design, maar ook door de hoge graad van afwerking – een indrukwekkend staaltje vakmanschap en innovatieve technologie!

De Occasional table 1025 is 48 cm hoog en heeft een diameter van 45 cm. Hij is beschikbaar in de varianten es, eik en walnoot.

Cassina spiegels door Ron Gilad

Bij Cassina ontdekten we de Deadline serie: een verzameling spiegels door ontwerper Ron Gilad die een duidelijke referentie vormen naar de hedendaagse kunstwereld. Hij beschrijft z’n designs als “een vraagteken over wie we zijn en wat we zien”.

De collectie bestaat uit verschillende rechthoekige, vierkante en lange spiegels die op een functionele manier je huis aankleden. Eigenlijk bestaat elk exemplaar uit twee spiegels voor elkaar, zodat je twee perspectieven krijgt die de graphics tot leven brengen.

Elke spiegel zit in een massief essenhouten frame met een natuurlijke of zwart gebeitste afwerking. De zichtbare verbindingen in het hout zetten het MedaMade vakmanschap extra in de verf. Wat we ook heel erg leuk vinden, is het feit dat elke spiegel z’n eigen poëtische, beeldende naam heeft.

Kristalia bistrot tafel

Wie al kennis maakte met de Elephant chairs van Kristalia, kijkt ongetwijfeld reikhalzend uit naar het nieuwe item van het Italiaanse design label: de bistrot tafel.

De schraag van deze prachtige tafel is er in gepolijst of geverfd aluminium met daarop een dun rond blad. Je kan ook kiezen voor de versie met een dubbele basis en rechthoekig blad.

De bladen van deze veelzijdige tafeltjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren en passen werkelijk in elk interieur. Thuis, op kantoor of in de cafetaria: het Master Team is grote fan van Kristalia’s Elephant tables!

Rimadesio muursysteem Self

Ledverlichting zagen we op verschillende plaatsen maar we vonden vooral deze combinatie met het muursysteem Self van Rimadesio heel leuk. Heel dit meubelstuk straalt gewoon perfecte harmonie uit. Dit unieke effect wordt bekomen door de hogere rand aan de achterkant, waarachter het licht reflecteert tegen de muur. Absoluut een designstuk dat je in de gaten moet houden!