In tijden waarin iedereen zoveel mogelijk ‘in zijn kot’ moet blijven, is een fijn interieur nog belangrijker. Dan is het helemaal geen straf om te verdwijnen in je boek, je serie of elkaars gezelschap. Wij geven je alvast drie tips voor een gezellige aankleding van je leeshoek.

Onze showroom is meer dan een toonzaal, het is ook het interieurlabo voor ons team. Ditmaal ging interieurarchitecte Marie aan de slag met een van de vele hoekjes. Dat toverde ze om in een gezellige zitkamer. “Voor meer warmte combineer je best stoffen met hout.”

tip #1: kies eerst de grote stukken

De gouden tip: begin met een eyecatcher die je al in huis hebt of waarop je verliefd bent geworden in onze showroom of onze webshop. “Ik ben gestart van de Togo sofa van Ligne Roset”, vertelt Marie. “Dat is zowel een authentiek en stijlvol als uiterst comfortabel ontwerp van Michel Ducaroy.”

Het hout van de oosters geïnspireerde Butterfly Stool en de klassieke Occasional tafel van Ray en Charles Eames, beide uit het assortiment van Vitra, geeft extra warmte. Verner Panton ontwierp de Panthella vloerlamp zo dat zowel dat de voet als de kap het licht stuurden. Vandaag wordt zijn ontwerp in het wit geproduceerd door Louis Poulsen.

+
+
+

tip #2: gebruik dit canvas om te schilderen

Deze stevig grondlaag is het ideale vertrekpunt om verder in te vullen. “De Togo heb ik aangekleed met een handgemaakt, warm Blur tapijt van het Spaanse nanimarquina in dezelfde tinten. De Tropical plaid van het Italiaanse Lanerossi zorgt voor nog meer zuiderse vibes.” Een grotere en kleinere Metal Side Table van Vitra, ontworpen door de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec, complementeren het geheel perfect.

tip #3: werk af met het juiste detail op de juiste plaats

Wie al eens in de keuken staat, weet het: met de finishing touch kun je je meesterwerk maken of kraken. “De leuke accessoires zorgen net voor de kers op de taart”, vindt Marie. “Zo krijg je een instant thuisgevoel dankzij de Lyngby vaas. Nooit leuker thuis komen den met gezellige, kleurrijke bloemetjes op tafel.”

Uiteraard ligt er een boek over twee masters van het hedendaags design lezensklaar op de tafel: Essential Eames, het verhaal van Charles en Ray Eames in woorden en beelden. De grappige houten vogel is een chubby bird van Architectmade. “En de theelichtjes zorgen samen met de warme Panthella vloerlamp voor een heerlijk cosy sfeertje.”

+
+
+
+
+
+
+
+

Vind hier meer inspiratie

Realisatie: Interieur inrichten doe je samen

Een inrichting is geen eenrichtingsverkeer. Klanten en interieurarchitect groeien naar elkaar toe en werken samen. Deze Nederlandse klanten, die op meer dan een uur rijden van Master Meubel wonen, zaten met de handen in het haar bij de herinrichting van hun salon. Enter Master.

Bekijk hier alle foto's