Een inrichting is geen eenrichtingsverkeer. Klanten en interieurarchitect groeien naar elkaar toe en werken samen. Deze Nederlandse klanten, die op meer dan een uur rijden van Master Meubel wonen, zaten met de handen in het haar bij de herinrichting van hun salon. Enter Master.

Het salon stelde onze interieurarchitecte Karlien voor enkele uitdagingen. “De haard ligt recht tegenover de kast met de televisie er in, die voor het raam naar het terras staat, waardoor er twee tegenovergestelde zichtlijnen zijn. Het salon wordt vooral in de winter gebruikt, wanneer de haard brandt, dus beide functies moesten even veel aandacht krijgen. De klanten wilden een nieuwe, gezelligere inrichting maar raakten er zelf niet goed uit.”

Het gebeurt wel eens dat klanten en interieurarchitect onmiddellijk op dezelfde lijn zitten. Veel vaker betekent een realisatie echter dat beide naar elkaar toe groeien zodat ze samen een interieur samenstellen waarin de wensen van de klant en de expertise van de architect samen komen. “Aanvankelijk lag wat ik voorstelde ver buiten het idee van de klanten. Gelukkig kon ik hun vertrouwen winnen door de nadruk te leggen op hoe zij de ruimte zouden beleven, waar ze op moesten letten en met welke materialen best gewerkt kon worden. Zo stelde ik voor om de ruimte niet te blokkeren bij het binnen komen en om stof te gebruiken met een beetje wol er in, tegen vlekken. Ik heb hen een aantal keren bezocht om samen weldoordacht knopen door te hakken. De stof van de zetel, de kussentjes die erin liggen, de kleur van het tapijt, alles werd minutieus besproken.”

Meer lichtheid in de ruimte

Hoewel het geen expliciete vraag was van de klant, kwamen er ook een nieuw tapijt en bibliotheekrek in het salon. “We bekijken altijd ruimtes in hun geheel”, legt Karlien uit. “Daarom voorzagen we een nieuw JoV tapijt onder de eetkamertafel. Dat is veel lichter dan het vorige. Zo komt de tafel veel mooier tot z’n recht en wordt de ruimte een stuk lichter. Het maakt het salon rustiger, terwijl de hoge, uiteenvallende polen vermijden dat het saai wordt. Zo’n tapijt mag ook niet te klein zijn, dan is de verhouding weg en lijken de meubels van het salon af te vallen.”

Het Infinito rek van Cassina is licht van structuur maar geeft toch meer body aan de ruimte. “De klanten hebben veel mooie kunst en souvenirs van verre reizen, die echt gezien mogen worden. Ze waren er onmiddellijk door gecharmeerd toen ik het voorstelde. Het rek stond niet in onze showroom en de klanten wilden het toch eerst eens zien. Ze boekten een weekendje Milaan en bezochten daar de magnifieke toonzaal van Cassina in de Via Durini. Het rek werd goedgekeurd en staat nu te pronken in hun salon.”

+
+

Van shock naar tevredenheid

De herinrichting gebeurde met nieuwe aankopen maar ook met meubilair dat de klanten graag wilden behouden. “De twee Martjes ligzetels van B&B Italia waren al prachtig doorleefd en komen nu nog veel beter tot hun recht. Het is niet altijd eenvoudig om bestaande dingen te combineren in een compleet nieuw verhaal maar hier is dat toch goed gelukt.”

Wanneer onze taak volbracht is, kan de klant genieten van het nieuwe interieur. Hoewel… “Initieel was de shock van de voor-en-na hier heel groot en waren de klanten niet helemaal overtuigd van de keuzes die we gemaakt hadden – lichte paniek dus”, lacht Karlien. “Dat gebeurt echter vaker. De omschakeling van iets wat je al jaren gewend bent naar een compleet nieuwe setting vraagt nu eenmaal wat aanpassingsvermogen en gewenning. Na een paar dagen belde de klant om te zeggen dat ze heel tevreden waren en al veel complimenten hadden gekregen van vrienden en familie. Kortom: missie geslaagd!”

 

Vind meer inspiratie op onze social media.

Bekijk hier alle foto's


Realisatie: maatwerk meets meubilair in een split-level flat
Dat Master Meubel meer is dan enkel een showroom waar je de mooiste meubels vindt, maken we ook waar in onze realisaties. Ontdek maatwerk, raambekleding, decoratie en nog veel meer in dit prachtig


Realisatie met designklassiekers: “Als een schilderij”
Bezoekers van onze Master Gallery weten dat designklassiekers niet voor niets hun status bereikt hebben. Op zoek naar een volwassen en klassevol interieur kozen de bewoners van deze villa, bijgestaan


Realisatie: Binnenkijken bij een binnenhuisarchitect
Filip Vermissen en zijn gezin leven in een beschermde woning uit 1966 die werd ontworpen door Lou Jansen. Het gebouw herstelde de binnenhuisarchitect zoveel mogelijk in originele staat, in het


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.