Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.

Materialen: marmer en hout

Het milieu is een hot topic en er waren ook veel natuurlijke materialen te zien op de beurs. In de houtsoorten viel de eclectische combinatie van verschillende types in één meubel op. Notenhout blijft een all time favourite van heel wat merken. Daarnaast spotten we veel marmer, waaronder zelfs de rode en groene varianten. Details in messing blijven populair maar ook chroom duikt terug op.

Stoffen: zacht en combi’s

Qua stoffen voelde de beurs zacht aan, met onder meer veel geschoren velours, schapenvacht en wollige of bouclé stoffen. Hier en daar werd de gewaagde combinatie van stof en leder binnen één zitmeubel uitgeprobeerd. De voornaamste kleuren trends waren lichte tinten, waaronder wit, lichtgrijs en beige.

Merken: spiegels, perspectieven en water

Cassina presenteerde haar nieuwe collectie onder de noemer The Cassina Perspective, met onder meer CAB Chairs van Bellini, de Cotone Sofa van de Bouroullecs en de Back-wing Armchair van Urquiola. Dankzij de vele spiegels was de stand van Edra niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk duizelingwekkend. Hij is niet meer nieuw maar de Pack sofa blijft de aandacht stelen. Verder vielen ook de halfdoorzichtige Margherita stoelen op.

Het Belgische Extremis was een van de uithangborden voor de beurs. Zij verwelkomden hun bezoekers in het pop-up Natural Mystery Museum. Daar toonden ze enkele van hun meest iconische ontwerpen en onthulden ze de mysteries en verhalen achter elk meubelstuk. De Padova ontving het grote publiek zowel op de beurs als in haar Milanese showroom. Piero Lissoni ontwierp een opvallende stand met onder meer enkele waterpartijen.

Bekijk hier realisaties volgens de trends van Milaan 2019


Realisatie: warmte van DePadova en Teixidors in een loft
Deze klanten hadden geen vastomlijnd idee van hoe hun nieuwe interieur er uit zou zien. “Maar toen ze me foto’s toonden van hun prachtige loft, wist ik dat het minimalistische maar warme van


Realisatie: maatwerk meets meubilair in een split-level flat
Dat Master Meubel meer is dan enkel een showroom waar je de mooiste meubels vindt, maken we ook waar in onze realisaties. Ontdek maatwerk, raambekleding, decoratie en nog veel meer in dit prachtig


Realisatie: the devil is in the details
Andere meubels geven een ruimte een compleet andere look en sfeer. Maar dat kan ook met kleine aanpassingen. The devil is dan misschien in the details, daar ligt ook interieursgelukzaligheid


Realisatie: een thuis inrichten doe je niet alleen
Deze klanten wonen in een moderne villa met een strak zwart-wit interieur, voorzien van accenten in hout. De gedroomde omgeving om design meubelen van de meesters in te plaatsen dus.