Extremis staat bekend om haar innovatieve ontwerpen voor outdoor meubilair. Zelfs over de namen van hun meubelen zijn boeken geschreven…

In 1994 verschijnt het eerste outdoor meubel van ontwerper Dirk Wynants op de markt. De Gargantua is een ronde tafel met vier in de hoogte verstelbare zitplaatsen. Het nieuwe Belgische merk Extremis zet zich onmiddellijk op de designkaart. De twintigste verjaardag wordt in 2014 gevierd met de voorstelling van de Pantagruel.

De reus Gargantua en zijn zoon Pantagruel zijn de beroemdste creaties van de Franse Renaissance-schrijver François Rabelais. In vijf boeken beschrijft Rabelais de avonturen van vader en zoon, die wel houden van eten, drinken en aangebrande grappen.

Gargantuesk en Rabelaisiaans zijn vandaag dan wel synoniem aan aardse pleziertjes, in zijn satirisch verhaal levert de auteur ook kritiek op de Kerk en de samenleving. De twee reuzen blijken onverzadigbaar, niet alleen wat hun eetlust betreft maar ook in hun zoektocht naar kennis. Copieuze maaltijden gaan steeds gepaard met geanimeerde discussies.

Geen wonder dat Dirk Wynants aan de twee reuzen moest denken bij het ontwerpen van zijn iconische tuintafels. Rond de Extremis Gargantua en Pantagruel kunnen mensen genieten van prachtig weer, heerlijk eten en een goed gesprek. Dankzij hun robuustheid kunnen ze bovendien doorgegeven worden aan volgende generaties, inclusief de mooie herinneringen. Zo zijn ze de perfecte voorbeelden van de ‘tools for togetherness’ en ‘classics for the future’ waarvoor Extremis staat.

Gargantua Pantagruel