walter knoll bundle

Wat wij kennen als een bommetje in een zwembad, doen Engelse kinderen met een luid “buuuuuuuuuuuuundle!” in een met kussens en dekens volgestapelde sofa. Dat gevoel van plezier, comfort en zachtheid beschrijft perfect het ontwerp van de nieuwe Bundle sofa van Walter Knoll.

Het Oostenrijkse ontwerpbureau EOOS vertrok voor de Bundle niet, zoals gebruikelijk, van de vorm van het frame of van de kussens. Nee, de basis van deze sofa is de stof. De video hieronder toont hoe op enkele seconden tijd een deken omgevormd wordt tot een sofa. “Reason becomes emotion”, klinkt het op de website van Walter Knoll. “Redelijkheid wordt emotie.”

Bundle: kinderlijk eenvoudig

EOOS ontwierp de bank door dekens op te vouwen en stof te stapelen, net zoals de kinderen doen voor hun spelletje bundle. “Een even eenvoudig als ingenieus idee.” De dubbele bekleding van deze zogenaamde sandwich-constructie geeft Bundle zijn kenmerkende vorm en extra comfort. “Zachter, aangenamer, gezelliger - een puur pakketje van genot.”

Bundle is een modulaire sofa, verkrijgbaar in verschillende opstellingen. Er is bovendien een ruime keuze in stofferingen. Het aluminium onderstel heeft een matte zwarte of bronzen poedercoating. De rug is van hout, de zitting wordt ondersteund door een stevige zigzagophanging.

Walter Knoll in onze showroom

De Bundle Sofa is, net zoals de Bundle chaise longue, de Liz bijzettafeltjes en Liz stoelen in zwart leder, binnenkort te bewonderen in de Master showroom. Hou onze Facebookpagina in de gaten om hem als eerste te spotten.

Hieronder en in onze webshop vind je meer producten van Walter Knoll. Interesse? Contacteer ons!

Walter Knoll assortiment

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.