Interieur Kortrijk, de wereldvermaarde interieurbeurs, viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. Nieuwsgierig wie werd uitgeroepen tot Designer of the Year of wat er allemaal op het programma staat? Ontdek het hier!

De tweejaarlijkse beurs Interieur Kortrijk vond voor het eerste plaats in 1968 en viert zo haar zilveren jubileum van vrijdag 14 tot en met zondag 23 oktober. De tiendaagse wordt vrijdagavond voor genodigden geopend met de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Design en een expo met het werk van Vincent Van Duysen.

De Belgische architect en ontwerper Vincent Van Duysen is namelijk uitgeroepen tot Designer of the Year. De jury kon melden dat zijn naam er overduidelijk uit sprong. De afgelopen jaren werkte Van Duysen samen met onder meer B&B Italia, Flos, Poliform, When Objects Work en Pastoe. Onlangs werd hij aangesteld als creatief directeur van het gerenommeerde Molteni&C.

Een greep uit het programma

Op het goedgevulde programma van Interieur Kortrijk staan onder meer een expo met werken van vijftig Duitse ontwerpers die daarmee een debat lanceren over de toekomst van design, een blik in de archieven van Le Corbusier en Charlotte Perriand dankzij lampenmerk Nemo en een lezing van de Chileense architect Pezo von Ellrichshauses.

Alle praktische informatie vind je op de website van Interieur Kortrijk. En hou deze blog in de gaten voor het fotoverslag dat binnenkort volgt!