Op imm cologne is Fritz Hansen na 147 jaar begonnen aan een nieuw tijdperk. In onze toonzaal vind je heruitgaves van klassiekers en de gloednieuw N01 stoel van Nendo. Respect voor het verleden met de blik op de toekomst, net zoals het Deense merk zelf.

CEO Jacob Holm kondigde persoonlijk de koerswijziging aan. “Wij maken buitengewoon design sinds 1872. Design dat van het alledaagse iets bijzonders maakt – iets moois en unieks. Omdat we een wereld creëren voor diegenen die elke dag geïnspireerd, geïntrigeerd en verrast willen zijn. 2019 zal het begin zijn van een nieuwe richting. We hebben ‘the republic’, die ons de afgelopen zeventien jaar vergezeld heeft, weggelaten. Omdat het tijd is om dingen kort en eenvoudig te houden en ons zo rechtstreeks te verbinden met onze roots. Eenvoud, zowel in design als in ons assortiment van meubilair, verlichting en accessoires, blijft namelijk belangrijk voor ons.”

Knipogen naar het verleden...

Dat Fritz Hansen stevig verbonden blijft met haar roots, ontdek je sinds kort opnieuw in de Master showroom. Twee iconische ontwerpen van Arne Jacobsen zijn er te bewonderen. De Pot Chair is een van de vele iconische meubelstukken die voor het SAS Hotel in Kopenhagen. De Series 7 is een van de meest herkenbare stoelen ooit. Hij werd in verschillende monochrome versies heruitgebracht.

... en naar de toekomst

Bezoekers van imm cologne konden op de stand van Fritz Hansen kennismaken met de gloednieuwe N01 houten stoel. Op een elegante manier combineert die de schoonheid en puurheid van de Deense meubelfabrikant Fritz Hansen en het Japanse ontwerpbureau nendo. Studio Roso, in 2008 opgericht door de Deense ontwerpers Sophie Nielsen en Rolf Knudsen, tekende dan weer een spiegelcollectie voor Fritz Hansen.

Fritz Hansen in de Master showroom

Uiteraard vind je nog veel meer bewezen en toekomstige klassiekers van Fritz Hansen in onze showroom en in onze webshop.