Cassina LC Pampas

Om eer te bewijzen aan de Zuid-Amerikaanse invloeden in het werk van Le Corbusier, stelt Cassina de Pampas limited editions van de LC1 armstoel en LC4 ligstoel voor. Je vindt deze unieke meubels in onze showroom!

Le Corbusier en Charlotte Perriand maakten verschillende reizen door Zuid-Amerika. Hun contacten met de lokale cultuur bleken vruchtbaar bij de ontwikkeling van het Modernisme. Le Corbusier werd met name verliefd op Argentinië, waar hij verschillende lezingen gaf in de hoofdstad Buenos Aires en een huis tekende voor dokter Curutchet in de provinciehoofdstad La Plata.

Hommage aan de pampas

Als hommage aan een continent dat Le Corbusier en Perriand zoveel geschonken heeft, brengt Cassina hun LC1 en LC4 opnieuw uit in een Pampas limited edition. De pampas zijn de vruchtbare graslanden in het zuiden van Zuid-Amerika waar de gaucho’s, de Argentijnse cowboys, zich thuis voelen. Het woord stamt uit het Quecha en betekent ‘vlakte’.

De limited edition LC1 Pampas armstoel en LC4 Pampas chaise longue zijn voorzien van kostbare Zuid-Amerikaanse huiden van hoge kwaliteit. De karakteristieke, ingewikkelde patronen maken elk meubel uniek. Van zowel de LC1 Pampas als de LC4 Pampas zijn slechts vierhonderd stuks gemaakt, waarvan er zich telkens één in onze showroom bevindt. Bekijk de foto’s hieronder of kom ze in het echt bewonderen, naast verschillende andere meesterlijke meubelstukken in onze Master Gallery.

Cassina LC Pampas Limited Editions

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.