Charles en Ray Eames

In het najaar van 2015 opende in de Londense Barbican Art Gallery ‘The World of Charles and Ray Eames’. In die tentoonstelling staan de carrières van de twee designiconen en van het door hen opgerichte Eames Office centraal. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de ontwerpen die Charles en Ray Eames maakten, de documentatie en artefacten die The Eames Office verzamelde en hun samenwerkingen met andere designers en kunstenaars.

Het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames behoort tot de belangrijkste designers van de twintigste eeuw. Ze hebben met hun onderzoek en ontwerpen een blijvende stempel gedrukt op het designlandschap en worden daar wereldwijd voor erkend. The Eames Office levert al vier decennia baanbrekend werk op het vlak van architectuur, meubelontwerp, grafisch en productdesign, film, fotografie en multimedia.

Deze prachtige tentoonstelling werd door scenografen Jo Klaps en Patrick Reuvis op maat herwerkt voor het Genkse design- en cultuurcentrum C-Mine, waar hij nog tot en met 28 mei 2017 te bewonderen is. Bezoekers kunnen nagenieten in het Eames Café of een leuk Eames souvenir kopen in de museumshop.

Vandaag maandag 20 februari is er bovendien een lezing van Eames Demetrios in C-Mine. Demetrios is de kleinzoon van Charles Eames en directeur van The Eames Office. Hij spreekt in het Engels over zijn werk, de missie van The Eames Office en de erfenis van Charles en Ray Eames.