master designer
foto-Ingo Maurer

Ingo Maurer

Ingo Maurer is altijd al gefascineerd geweest door het fenomeen licht en werd sterk beïnvloed door de Japanse lampen, gemaakt uit rijstpapier en bamboe. Na een reis naar Japan, waar hij vaststelde dat plastic de markt veroverd had, besloot hij om zelf die Japanse traditie verder te zetten en deed voor de productie van zijn lampen en beroep op Japanse ambachtslui.

 

In het begin van de jaren ’60 trok Maurer naar Amerika en werkte er als designer in New York en San Francisco. Na zijn terugkeer richtte hij in 1966 de studio Design M op. Zijn eerste lamp, Bulb, behaalde verschillende designprijzen. Verschillende van zijn lampen worden opgenomen in de collecties van diverse musea. In de designcollectie van het Museum of Modern Art in New York zijn opgenomen: Bulb, Light Structure, Little Black Nothing en Ya Ya Ho. Maurer zet zich af tegen goedkoop en kwaliteitsloos consumptiegedrag en wil door zijn sobere ontwerpen eenvoud, vaste waarden en menselijkheid herintroduceren.

Designer Ingo Maurer
Duits design icoon

“Some people just need a high five.” “In the face. With a chair.”

Ingo Maurer neemt opdrachten voor verlichting en interieurplanning op zich, als toevoeging tot de verkoop van alle gewoonlijke producten, de projecten zijn nu een belangrijk deel van de activiteiten van hem en zijn team. De uitdagingen die ze opleveren zijn vaak stimulerend en inspirerend geweest, zowel door de betrokken mensen als door de ruimtes die ontworpen moeten worden. Die projecten staan Maurer toe om zijn ideeën voor artistieke installaties of lichtobjecten te realiseren.