master designer
foto-Achille Castiglioni

Achille Castiglioni

Castiglioni werd geboren op 16 februari 1918 in Milaan, in Lombardije in Noord-Italië. Hij was de derde zoon van de beeldhouwer Giannino Castiglioni en zijn vrouw Livia Bolla. Zijn oudere broers Livio en Pier Giacomo waren beide architecten.

Hij studeerde in 1944 af als architect en werkte samen met zijn broers Pier Giacomo en Livio. Hij was de man van de ‘redesign: heel wat oude ontwerpen van andere designers werden door hem opnieuw gestyled. Voor Castiglioni is design geen esthetisch, maar eerder een technisch fenomeen en wat technisch goed is, kan dan ook worden herhaald. Castiglioni is het best bekend om zijn vele avant-gardistische lampen. Hij was een van de weinigen die al voor de oorlog met kunststof begon te experimenteren.

Vanaf 1969 gaf hij les in architectonische en ontwerpvakken, eerst aan de Politecnico di Torino, en vervolgens, vanaf 1980 toen hij een ordinario of hoogleraar werd, aan de Politecnico di Milano.

Achille Castiglioni stierf op 2 december 2002 in Milaan.

Designer Achille Castiglioni
pioneer of Italian design

Design shouldn't be trendy. Good design should last over time, until it wears out.

Achille Castiglioni—roepnaam Cici—was een echt pionier van het italiaans design en één van de meest invloedrijke protagonisten van zijn tijd. Ook indien je zijn naam niet kent, ken je wel zeker zijn bekendste ontwerp, namelijk de "Arco" (=boog) lamp.