master designer
foto-Andre Branzi

Andrea Branzi

Andrea Branzi is afkomstig uit Firenze en is vandaag een van de belangrijkste Italiaanse designers. Zijn naam is verbonden met diverse bewegingen binnen de designwereld: Archizoom, Alchimia en Memphis. Hij is docent aan de Domus Academy en is een bekend publicist over design en architectuur. Voor Brazi is research essentieel voor het vormgeven van producenten: van meubilair tot het kleurengamma voor de nieuwste Alfa Romeo. Door de voortdurende segmentering van de maatschappij is Branzi in staat om zowel een uniek project als een massaproduct vorm te geven. Een designer moet voor hem de rol van adviseur opnemen, die een huwelijk tussen de maatschappelijke en de industriële cultuur teweeg moet brengen. Vandaag is Andrea Branzi ook de adviseur van Philips waar hij nieuwe ideeën, producten en strategieën bedenkt.

Designer Andrea Branzi
Radicaal Architect

Architecture is not the art of construction. Architecture is a very complex discipline which interprets history, technology and the changes in society.

Andrea Branzi is behalve een designer ook nog een architect. Meteen nadat hij zijn universitaire diploma behaalde, maakte hij deel uit van de avant-garde beweging bekend als “radicale architectuur”. Zijn projecten worden nu bewaard in het Study Centre and Communication Archive van de universiteit van Parma, in het Georges Pompidou Centre in Parijs en in het FRAC Centre in Orléans.