master designer
foto-Luca Nichetto

Luca Nichetto

Luca Nichetto werd geboren in 1976 in Venetië, waar hij studeerde aan het Art Institute. Daarna ging hij naar het “Instituut voor Architectuur van Venetië” (IUAV), waar hij een graad in Industrial Design behaalde.

Hij begon zijn professionele carrière in 1999 met het ontwerpen van zijn eerste projecten in Murano glas voor Salviati. In datzelfde jaar begon hij zijn samenwerking met Foscarini, voor wie hij niet alleen prodcuten ontwierp, maar ook werkte als consultant op nieuwe materialen, onderzoek en productontwikkeling (2001-2003). In 2006 lanceerde hij zijn eigen ontwerpbureau, Nichetto & Partners, gespecialiseerd in industrieel ontwerp, en biedt hij zijn diensten aan als ontwerpbureau. In 2011 opende hij een tweede professioneel kantoor in Stockholm, Zweden.

 

 

Designer Luca Nichetto
Voorbestemd voor design

We think there's only one form of design – ours – and we’re prejudiced.

In de loop van zijn carrière werd Nichetto bekroond met een aantal internationale prijzen, waaronder de Grand Design Award ( 2008 ), de Chicago Atheneum Museum of Architecture's Good Design Award (2008), de IF Product Design Award (2008) en de Elle Decoration International Design Awards ' (EDIDA) Designer van het Jaar award in de Young Designer Talent categorie (2009). Naast deelname in diverse design tentoonstellingen in Europa, de VS en Japan, heeft Nichetto ook het onderwerp van belangrijke retrospectieve shows gemonteerd in vooraanstaande Europese steden, waaronder Venetië, Londen, Parijs en Stockholm, en was hij tevens art director voor een aantal internationale design events. Daarnaast wordt hij vaak uitgenodigd om te zetelen in prestigieuze jury's voor ontwerpwedstrijden, zowel in Italië als in het buitenland. Vandaag werkt Nichetto samen met een breed scala aan Italiaanse en internationale bedrijven, waaronder Bosa, Casamania, Ceramiche Refin, Emmegi, Established & Sons, Fornasarig, Foscarini, Fratelli Guzzini, Gallotti & Radice, Globo, Italesse, King's, Kristalia, Mabeo, Moroso, Offecct, Ogeborg, Salviati, Skitsch, Skultuna, Tacchini en Venini.