master designer
foto-Dirk Wynants

Dirk Wynants

Dirk Wynants is een Vlaamse meubelontwerper en -maker. Hij is de zoon van een meubelmaker en studeerde interieur- en meubelontwerp aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. Om de kneepjes van het vak te leren kennen, startte hij als distributeur van internationale designcollecties. Al gauw besefte hij dat er op de meubelmarkt nog heel wat mogelijkheden waren, vooral in de sectie buitenmeubelen.

Hij werkt zijn eerste idee uit in zijn garage in 1994. Resultaat was een ronde tafel met 4 geïntegreerde banken die zelf elk afzonderlijk van hoogte verstelbaar zijn. Op die manier kunnen kinderen hoger zitten of kan een stuk bank als verlenging van het tafelblad gebruikt worden. Het ontwerp kreeg de naam “Gargantua”. Het succes was immens en Wynants had de smaak te pakken. Hij richtte Extremis op, een bedrijf in de Westhoek dat eigentijdse buitenmeubelen ontwerpt en fabriceert. Ondertussen heeft Wynants voor Extremis al een 12-tal ontwerpen op zijn naam. Extremis werkt ook samen met andere gerenomeerde internationale ontwerpers.

Designer Dirk Wynants
Ontwerper en zaakvoerder

"Bij design moet je over alle aspecten nadenken, een van die aspecten zijn de personen waarvoor je het ontwerpt.'' 

Dirk Wynants heeft naast Extremis ook nog een eigen design studio, DWDW (= Dirk Wynants Design Works), deze studio is zelfs te vinden in Shanghai, China. DWDW Shanghai is meer dan alleen een design studio. Men vestigde er een vier jaar undergraduate programma in Durable Product Design om de toekomstige chinese designers te verzorgen. Door een nauwe samenwerking tussen studenten, design studio en industrie wordt er gestreeft naar de beste designopleiding van het land.


Milan Design Week: het uitgebreide verslag, mét alle nieuwe trends!
Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij.


Outdoormeubilair: zonnig design aan zonnige prijzen
Tot en met zondag 15 september geven we korting op outdoormeubilair van onder meer Extremis, HAY en MDF Italia. Ontdek de stukken hier en in onze showroom!


Mill Hill: nieuwe hotspot met een Master-touch
Nadat hij in zijn eigen bar Sips in Antwerpen uitgroeide tot de bekenste cocktailshaker van ons land, waagt Manuel Wouters nu zijn kans dichter bij zijn roots, in Kasterlee. Master Meubel gaf zijn


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.