master designer
foto-Gubi Olsen

Gubi Olsen

Gubi Olsen (1947-) richtte samen met zijn vrouw, Lisbeth Olsen, GUBI A/S op in 1967. Vanaf het begin was het bedrijf gebaseerd op productontwerp en -ontwikkeling. In de loop der jaren heeft het ontwerpersduo een grote collectie gestoffeerd meubilair en een meubelstof, Holmens Klaede, gemaakt.

Gubi Olsen heeft altijd de grenzen verlegd om nieuwe richtingen in design te verkennen. Hij heeft zijn eigen unieke postmodernistische expressie altijd met een globale blik gecreëerd. De inspiratie komt van de rijke Deense traditie van ambachts- en meubelproductie, vermengd met historische en visuele referenties zoals de Franse cinema, Napoleon Bonaparte en een vleugel.

De Gubi-collectie telt vandaag een breed scala aan zit- en relax meubelen, de Diva Daybad uit 1982, de Grand Piano uit 1986 en de Bonaparte-serie en Inuit, beide uit 1990

Designer Gubi Olsen
Deense traditie in design

"Bij design draait alles om het ontdekken van edelstenen en het volgen van je instinct. Het gaat om reizen, zoeken en vinden van lang verloren gegane overblijfselen uit het verleden, evenals hedendaagse, hypermoderne ontwerpen van nieuwe kunstenaars aan de horizon."

Gubi Olsen heeft altijd grenzen willen verleggen om nieuwe richtingen in design te kunnen ontdekken. Altijd met een globale uitkijk creëerde hij zijn eigen post-modernistische expressie. Zijn inspiratie komt van de rijke Deense traditie van ambacht en meubelproductie, gemengd met historische en visuele referenties zoals, Franse cinema, Napoleon Bonaparte en een vleugelpiano.