master designer

Antonio Citterio

Nog voor hij twintig is, maakt Antonio Citterio (Meda, 1950) al naam als industrieel designer. In 1972 studeert hij af als architect aan de Politechnico di Milano, de befaamde polytechnische universiteit van Milaan. Als mede-oprichter van de studio Citterio & Nava gaat hij aan de slag voor onder meer B&B Italia. Bijna twintig jaar lang coördineert Citterio er de Maxalto-collectie. Hij werkt als ontwerper ook voor onder meer Flexform, Iittala en Kartell.

Van 1986 tot 1996 verwezenlijkt Citterio samen met zijn vrouw, de Amerikaanse architecte Terry Dwan, architectuurprojecten in Europa en Japan, waaronder het hoofdkantoor van Esprit in Antwerpen en het ontwerp van de productiehallen van Vitra in Wheil am Rhein en in Neuenburg.

In 1988 begint zijn samenwerking met Vitra, waarvoor hij onder meer stoelen, fauteuils en kantoormeubilair tekent. Met Glen Oliver Löw ontwerpt hij de bureaustoelen AC1, AC2, AC3 en Area voor de Citterio Collection van Vitra.

 

Designer Antonio Citterio
The gentleman of design

Focus on lasting, elegant design

Sinds 1999 specialiseert Citterio zich in architectuur, interieurdesign en grafiek voor het interdisciplinaire bureau Antonio Citterio and Partners, vandaag Citterio-Viel & Partners. Het bureau maakt ontwerpen voor kantoren en woningen, showrooms en hotels, van het bestek en de deurgrepen over lampen en rekken tot zetels en bedden.

Citterio ontving het Compasso d’Oro, een Italiaanse award voor industrieel design, in 1987 en 1995. De Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures & Commerce in Londen roept hem in 2007 uit tot Royal Designer for Industry.

New from B&B Italia

Antonio Citterio introduces you to the Flat.C Wall System Books and the television set are two essential companions in our everyday life. However, it is often difficult to bring them together harmoniously in our interior. With the B&B Italia Flat.C Wall System, Antonio Citterio designed a wal unit which elegantly puts the focus on its function rather than its appearance. Modules of different sizes, sliding doors and hidden cable ducts
a wal unit which elegantly puts the focus on its function rather than its appearance
A tour around the Vitra Campus

The Vitra Campus in Weil am Rhein, Germany is an obligatory stop for the traveling design enthusiast. A part of the huge collection of furniture is now on display at the new Vitra Schaudepot. With less than thirty thousand inhabitants, Weil am Rhein would only get kudos for being the most southwestern municipality of Germany - if it weren't for design brand Vitra's factories just outside its center. Vitra was founded in 1950 by Willi and Erika

Realisatie: Interieur inrichten doe je samen
Een inrichting is geen eenrichtingsverkeer. Klanten en interieurarchitect groeien naar elkaar toe en werken samen. Deze Nederlandse klanten, die op meer dan een uur rijden van Master Meubel wonen,


Realisatie: een thuis inrichten doe je niet alleen
Deze klanten wonen in een moderne villa met een strak zwart-wit interieur, voorzien van accenten in hout. De gedroomde omgeving om design meubelen van de meesters in te plaatsen dus.


Realisatie: een interieur in quotes
Het comfort, de uitstraling, de kwaliteit... Er zijn honderd redenen om een bepaald meubel te keuzen voor jouw interieur. Maar weet je ook waarom de ontwerpers en producenten hun meubels zo hebben