master designer
foto-Carlo Colombo

Carlo Colombo

Carlo Colombo werd geboren in 1967 in Carimate. In 1993 studeerde hij af in de architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan.

In 1991 had hij contact met Giulio Cappellini, voor wie hij zijn eerste stuk ontwierp in 1992: het Kyoto bed, gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan hetzelfde jaar. Vanaf dit moment werkt Colombo als ontwerper in honderden projecten in samenwerking met de meest toonaangevende bedrijven in de sector: Antonio Lupi, Arflex, Artemide, BYografia, Cappellini, DePadova, Emmemobili, EMU, F.lli Guzzini, Flou, Franke, Fusital, iGuzzini, IOC, Paola Lenti, Levi’s, Mood – Flexform, Moroso, Nube, Oluce, Penta, Poliform, Poltrona Frau, Riva 1920, Rugiano, Sabattini, Serralunga, Tecno, Teuco, Varenna, Zanotta.

In 2004 werd Colombo benoemd tot Designer van het Jaar in Tokyo. Tussen 2005 en 2011 ontving hij vier keer de International Design Award van Elle Decor en heeft hij prijzen gewonnen voor zijn projecten van Gioia Casa en MD Magazine. In 2009 was hij één van de winnaars van de Good Design Award uitgereikt door het European Center for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum. Als een ambassadeur van Italiaans design voor de wereld, geeft hij lezingen en conferenties in Israël, Griekenland, Portugal, Slovenië, Oekraïne, Australië, Rusland, Groot-Brittannië, Brazilië en China.

Designer Carlo Colombo

Naast product-en meubelontwerp verbindt Colombo business en marketing promotie voor bedrijven, werkt op grafisch ontwerp en is hij curator van tentoonstellingen. Daarbij werkt hij als adviseur en art director (sinds 2006 voor Arflex en sinds 2008 voor Stratex). In 2009 won hij een internationale competitie voor het ontwerp van twee multifunctionele torens in Abu Dhabi en zijn hernieuwde belangstelling voor architectuur heeft ruimte gevonden in het onderwijs in China, waar hij in design doceert sinds 2011 op De Tao Meesters Academy in Beijing.