master designer
foto-de Pas-d'Urbino-Lomazzi

De Pas-d’Urbino-Lomazzi

De designwereld kent ze als de drie mannen die sinds 1966 onafgebroken samenwerkte als architecten, stadsplanners, meubel- en industriedesigners. Ze studeerden alle drie in Milaan en legden zich er in hun loopbaan op toe om altijd actueel te blijven, in het bijzonder om vormen te ontwerpen die met de huidige materialen en technieken makkelijk geproduceerd kunnen worden.

 

De Pas, D’urbino en Lomazzi waren dé ontwerpers van fabrikant Zanotta. Hun werken zijn tentoongesteld in alle grote musea van de wereld en talloze prijzen vielen hen te beurt.

Designer De Pas-d’Urbino-Lomazzi

If it's not sufficiently simple, it's not good enough.

Met inspiratie van een pop cultuur en vrijetijdsbezigheden focusde de groep op radicale zitobjecten. Ze namen een blik op een veranderende samenleving waarin meubilair niet langer een verlangen of benodigd was om levenslang mee te gaan en daarom produceerde ze een collectie meubilair dat precies het tegenovergestelde voorstelde. De doorzichtige armstoel “Blow” was opgebouwd van PVC film en daarmee was het ook het eerste opblaasbare meubelstuk voor in de woonkamer dat massageproduceerd werd en ook een commercieel succes werd.